Як оригінально прикрасити свій рюкзак?

 

В асортименті сучасних магазинів і на ринках представлена ​​величезна кількість різних моделей рюкзаків. При бажанні і наявності вільного часу їх можна підібрати по будь-який бюджет і гардероб.

Однак не всім хочеться купувати стандартизований китайський, турецький ширвжиток або витрачати захмарні суми, щоб обзавестися дизайнерським екземпляром з сезонної колекції відомого бренду.

Є гарне рішення цієї проблеми. Прикраса рюкзака - це відмінна можливість висловити свою індивідуальність і безпомилковий спосіб ідентифікувати свою річ, виділитися з натовпу, продемонструвавши всім свій індивідуальний стиль.

Тут допоможуть вмілі руки і трохи фантазії. Можна недорого купити і прикрасити простий і нуднуватий рюкзак. Приділивши деякий час його обробки, ви отримаєте гарний, ефектний і унікальний аксесуар - єдиний в своєму роді.

Це відмінний спосіб того, як оновити старий рюкзак, якщо навіть не дивлячись на зношеність, численні потертості, пошкодження, вилиняв тканину з ним не хочеться розлучатися.

Як прикрасити рюкзак своїми руками?

рюкзак

Для того щоб додати лиску, оригінальності, новизни і ексклюзивності рюкзаку, існує безліч способів. Вони допоможуть змінити предмет до невпізнання, навіть не купуючи спеціальних декоративних штучок. Варто тільки розібрати засіки з непотрібними прикрасами та іншими дрібницями. Обов'язково знайдуться підручні засоби, якими можна оновити і прикрасити рюкзак.

  • Подумайте про своє хобі. Пошукайте марки, брелоки, ковпачки для соку, шовкові або шкіряні косички. Повісьте все це на свій рюкзак: на блискавки, шпильках, де тільки можна - і отримаєте унікальний ефект і ексклюзивний аксесуар.

  • Якщо у вас є можливість, ви можете навіть пофарбувати свій рюкзак або розмалювати його маркерами.

  • Збирайте підписи і побажання друзів, пишіть улюблені цитати і рецепти.

Цікаві ідеї для прикраси рюкзака

рюкзак

1. Малюнок. Зручніше і надійніше його виконувати акриловими фарбами, які підходять для тканини або для картин за номерами. Вони після закріплення гарячою праскою, не линяють, кольори не вигорають. Можна застосувати маркери для дисків, а також пустити в хід лаки і фарби для нігтів, попередньо спробувавши ними помалювати на невеликій ділянці вироби.

Тут фантазії є, де розгулятися. Малювати можна все, що завгодно - починаючи від абстракції, вензелів, петриківського розпису, мигдалеподібних «турецьких огірків» Пейслі і закінчуючи репродукціями відомих художників.

Якщо ж власних ідей зовсім небагато, тоді інтернет в допомогу.

Хто не володіє художніми здібностями може використовувати диски стемпинг для нігтів або роздрукувати трафарети, знайдені в мережі.

Спочатку візерунок наноситься на щільний папір для заморозки продуктів зі світлою глянсовою стороною. Маркером треба заштрихувати частини, що підлягають вирізання. Потім сплавити тканину з праскою. Після чого відклеїти трафарет.

Перш, ніж здійснювати нанесення малюнка на рюкзак, слід сильно натягнути його на тверду поверхню. Всередину обов'язково потрібно покласти щільний картон.

Щоб малюнок якомога довше тримався в первісному вигляді, закріплювати нанесене зображення слід за допомогою праски, нагрів його до середньої температури.

Оскільки на такому малюнку виправити вже нічого не можна, то попередньо слід спочатку потренуватися на паперових ескізах, а потім на старій футболці або джинсах.

Якщо не хочеться морочитися з малюнком, то можна зробити на термобумаге відбитки власних губ. Потім за допомогою пропрасовування праскою перенести їх на світлий однотонний рюкзак. Як варіант - «забруднити» лицьову сторону тканини безладними мазками фарб різних кольорів. Це виглядає не менш оригінально.

2. Аплікація, або печворк, з невеликих різномастих клаптиків. Особливих художніх навичок не потрібно, щоб розібратися, як переробити рюкзак таким видом декору.

Допомогти можуть різноманітні трафарети на будь-яку тематику:

  • дитячі картинки,

  • абстракція,

  • східні орнаменти,

  • квіти,

  • тварини,

  • сюжети.

Просто вирізаєте шматочки клаптиків, вставляєте в трафаретні отвори, приколюють булавкою. Або приклеюєте, або пришиває за допомогою швейної машини. Бажано це робити зигзагом. Вручну це робиться щільними стібками по всьому периметру композиції. Дуже важливо, щоб не були помітні перший і останній вузлик.

3. Вишивка - варіант для тих, хто володіє початковими навичками. Тоді не складно буде вишити на виробі вподобане зображення. Техніки тут можуть бути різні: гладь, вишивка бісером, хрестиком. Вишивати можна безпосередньо на рюкзаку або щоб було легше і зручніше, на окремому відріз спеціальної тканини - канві або на вафельному рушник. Потім його слід естетично і надійно прикріпити до основи вироби.

4. Декор цікавими елементами - в хід тут йдуть змійки, камінчики, шнурки, намистини і канати, а також ґудзики.

5. Повісити незвичайний брелок - купити або зробити самостійно. Любителям моди сподобаються брелоки, прикрашені мотивами, які відповідають останнім тенденціям. Помпони і пензлика були справжнім хітом протягом декількох сезонів. Практичні речі - брелок з ліхтариком, відкривачкою для пляшок. Дуже корисно завжди мати при собі антистресовий брелок у формі кулі з нанесеним смайлом. При неприємності людина зосереджує увагу на стисненні і відволікається від того, що його засмутило. Завдяки антистресового м'ячику він тренує м'язи рук, покращує кровообіг і оксигенацію мозку, а смайлик піднімає настрій.

6. Наклейки із зображенням відомих мультяшних героїв, музичних виконавців, спортсменів і спортивних команд, а також написи і світловідбиваючі аксесуари безпеки. Вони необхідні школярам, ​​а також велосипедистам і мотоциклістам.

7. Патчі-нашивки на одяг з малюнками, патріотичної символікою, логотипами відомих брендів, Вони допомагають замаскувати плями, дірки і потертості. Завдяки їм вироби виглядають, як брендові. Кріпляться за допомогою ниток, тканинного клею або за допомогою пропрасовування праскою. Для цього потрібно докласти нашивку в потрібне місце на рюкзаку. Встановити на прасці режим без пара або мінімальну температуру. Потім з мінімальним натиском пропрасувати нашивку спочатку 30-40 з вгору-вниз з лицьового боку. Потім - 20-30 с на звороті. Після цього потрібно обов'язково перевірити надійність закріплення, щоб патчі не відвалиться після першого ж прання.

8. Кольорові шпильки, стрази, паєтки, якими можна викласти напис або малюнок, наприклад, смайлик або своє ім'я. Спочатку крейдою наноситься попередній контур. Швидше виходить за допомогою готового шаблону. Для виконання стібків краще використовувати бісерні нитку або волосінь. Вони набагато тонше ниток для шиття, але міцніше. Нанизуючи по одній бісеринці на голку, пришиваємо їх до тканини рюкзака. Для щільності кріплення краще зробити кілька стібків на одній намистині. Після того, як вишивка бісером готова, слід зробити вузлики на кінчиках ниток і акуратно їх замаскувати.

Стрази і пайетки наносяться на малюнок, зроблений простим олівцем, милом або крейдою, за допомогою зубочистки, попередньо вмочивши її в клей.

9. Мереживо, стрічки, косинки, а також шипи і ліплення зручно пришивати і на рюкзаки, і на сумки через плече. Або клеїти двостороннім скотчем, нарізавши з нього заготовки у формі різних геометричних фігур. А зверху клеять декор - мережива, стрази, блискітки.

10. Пластикові брошки або значки з цитатами і віршами - це прикраси зі змістом. Вони розповідають про інтереси і життєвої позиції власника рюкзака. Великою популярністю користуються японські аніме-значки в стилі Декору. Їх кількість на виробі не обмежується. Зовсім не обов'язково, щоб вони становили сюжетну композицію.

Те, як прикрасити рюкзак, залежить від вашого смаку і бажання. Все, що вам потрібно, це трохи уяви, щоб перетворити звичайну дешеву модель в справжнє диво або подарувати коханому рюкзаку друге життя.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися