Який вибрати рюкзак для першокласника?

Перше вересня - День знань - свято школярів і студентів. Але з найбільшим нетерпінням чекають його першокласники. Підготовка дитини до школи починається набагато раніше. Потрібно купити шкільне приладдя, щоденну і спортивну форму, а також взуття.

Але найскладніше завдання Зірочка - який рюкзак вибрати першокласнику. Саме з нею у багатьох батьків виникають складності.

Для малюків більше важливий зовнішній вигляд. Вони хочуть яскраві моделі з принтами улюблених персонажів. Батьків же більше хвилюють безпеку і комфорт дитини. Про те, як правильно вибрати рюкзак для 1 класу і знайти компромісне рішення, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Как правильно выбрать ранец для первоклассника » Notagram.ru

Який вибрати рюкзак для першокласника?

На відміну від ранців і портфелів, які раніше купували молодшим школярам, ​​рюкзак - м'яка наплічна сумка з кількома відділеннями і двома ремінцями, які носять за спиною.

Моделі для дівчаток і хлопчиків відрізняються тільки зовнішнім виглядом.

Перед тим, як вирішити, якої фірми вибрати рюкзак для першокласника, Потрібно врахувати:

  • габарити,
  • якість матеріалів виготовлення і їх безпеку,
  • вага,
  • анатомічну форму,
  • колірну гамму,
  • довговічність,
  • функціональність.

Як вибрати рюкзак дитині в 1 клас?

Педагоги, ортопеди і педіатри з приводу того, який рюкзак варто вибрати для першокласників, радять віддавати перевагу виробам з ортопедичною спинкою, підібраною по ширині плечей дитини. Вона рівномірно розподіляє навантаження вмісту наплечной сумки, знижує тиск на хребет, запобігає виникненню сколіозу, сприяє формуванню правильної постави у дитини.

Спинка - це задня частина сумки, яка адаптована під анатомічну форму спини дитини. Вона запобігає дискомфорт при носінні важкого вантажу і дозволяє зберегти рівновагу.

Жорсткий каркас, покритий м'яким пористим матеріалом і має рельєфні вигини - смуги 4-5 см шириною. Завдяки їм вага рюкзака розподіляється по спині рівномірно. В результаті він не буде повзати, перешкоджати вільному руху.

Як вибрати рюкзак першокласнику по вазі?

Чим нижчий ступінь тяжкості рюкзака, тим безпечніше він для здоров'я дитини. Однак в першому класі учням доводиться носити в школу і назад, а також по кабінетах багато різних підручників і зошитів.

Згідно з рекомендаціями експертів з приводу того, як вибрати рюкзак в 1 клас, Вага самого виробу - не більше 800-1250 м Крім цього, існують європейські стандарти, згідно з якими в наповненому вигляді повинен важити не більше 10% маси тіла дитини.

З огляду на, що першокласник важить в середньому від 20 до 30 кг, навантаження на спину повинна складати близько 2-3 кг. Інакше постійне носіння важкого вантажу може викликати біль в шиї, руках і спині, викривлення хребта.

Який рюкзак вибрати для першокласника за характеристиками?

Оскільки дитина буде використовувати цей рюкзак не менше двох років, то важливо, щоб він якомога довше зберігав свій первинний вигляд. Тому, вибирайте відповідний рюкзак для першокласника, Виходячи з такого параметра, як на матеріал, який застосовується для виготовлення обраної моделі.

Шкіряний рюкзак міцний і довговічний, але його ціна висока. Такі моделі краще купувати для підлітків. Першокласникам не рекомендуються вироби зі шкірозамінника або тканини. Для них ідеальний варіант - поліестер або нейлон. Вони міцні, стійкі до вицвітання і легко чистяться.

  • водонепроникність - це один з головних критеріїв того, який рюкзак вибрати в перший клас. Адже новоявлений школяр може впасти в калюжу, всередині і зовні рюкзака випадково розіллється сік або чай, йому доведеться йти під дощем або снігом. Важливо, щоб підручники і зошити від цього не постраждали. Поверхня не повинна пропускати вологу, а всередині, між відділеннями, потрібна циркуляція повітря.
  • Розміри - це ще один важливий критерій вибору. Громіздкі моделі незручні при носінні і важкі. А в занадто маленькі - не вмістяться альбоми та папки з малюнками, а також матеріали для творчості. Сумка не повинна опускатися нижче талії вище і ширше плечей.
  • Форма. Вертикальні рюкзаки ергономічні і зручніше в обігу, ніж горизонтальні, тому що вони будуть рівномірно розподіляти навантаження на плечі і спину, не будуть тиснути на поперек під час руху;
  • Тверде дно і пластикові ніжки збільшують вагу. В іншому випадку книги, поміщені в нього, створюючи величезне навантаження на спину дитини. Без пластикових ніжок він буде нестійким на поверхні. Це важливо, адже іноді шкільні сумки потрібно десь поставити.
  • Додаткова прокладка, яка знижує інтенсивність тертя і перешкоджає зносу. Її матеріал повинен бути повітропроникним, завдяки цьому спина малюка не спітніє.

Як вибрати шкільний рюкзак першокласнику за зручністю використання?

Вибирайте легку і зручну модель рюкзака. Важливо, щоб першокласник міг надягати і знімати його без допомоги дорослих.

  • Фурнітура. Перевірте ремені, пряжки і аксесуари. Ремені повинні бути широкими і з м'якою, зменшує тиск на плечі підкладкою. Пряжки повинні бути металевими або пластиковими. Вони дозволяють відрегулювати довжину ременів по росту дитини і під певний одяг.
  • Аксесуари. Застібки повинні бути зручними і простими, щоб дитина без особливих зусиль міг розстібати і застібати блискавки. Блискавки повинні бути широкими, а собачки - великими. Пластикові значки без гострих країв, які можуть травмувати дитину. Не забудьте перевірити якість швів, їх надійність, відсутність задирок.

також вибираючи дитині рюкзак для 1 класу, зверніть увагу на те, як регулюється довжина лямок.

який по практичності і безпеки рюкзак вибрати першокласнику?

Перед тим, як вибрати рюкзак в перший клас, зверніть увагу додаткові функції, які не менш важливі для повсякденного використання, ніж перераховані вище характеристики:

  1. верхня ручка повинна бути зроблена таким чином, щоб рюкзак не можна було постійно тримати і носити в руках. Це додаткова причина, щоб носити його на плечах;
  2. внутрішні відділення, щоб першокласник міг сам акуратно розставляти зошити, підручники, канцтовари та швидко їх знаходити. Одне основне відділення доповнюється частково відкритими кишенями, в які можна акуратно прибрати подалі від підручників і зошитів, ручки, фарби і олівці, а також дрібні предмети. Зовні повинен бути додатковий кишеню, в який дитина покладе контейнер зі сніданком, а збоку - тримач для пляшки з водою.

Крім вищевказаних вимог, рюкзак повинен забезпечувати безпеку на дорозі. Наявність оптичних знаків і світловідбивних смужок дозволить водіям помітити дитину під час переходу через дорогу в дощ, сніг або в темний час доби. Такі елементи зазвичай розміщують з боків сумки. Також вітаються яскраві кольори: жовтий, червоний, помаранчевий.

Тепер ви знаєте, як правильно вибрати шкільний рюкзак для першокласника, І зможете прийняти вірне рішення і зробити вдалу покупку. Залишається тільки ознайомитися з асортиментом моделей в нашому інтернет-магазині разом з дитиною і зробити замовлення на сайті Paradise або по телефону.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися