Як відрізнити натуральну шкіру від штучної при купівлі сумки

Купуючи якісний аксесуар у свій гардероб, одна з проблем, з якою ви можете зіткнутися: як визначити, що сумка з натуральної шкіри. Сучасний шкірозамінник візуально досить складно відрізнити, адже структура поверхні штучної основи майже аналогічна природній. Paradise Style зібрав кілька рекомендацій та секретів, завдяки яким ви зможете вибрати повністю натуральний виріб.

Тактильний спосіб

Натуральність досить легко відчути. Природний матеріал швидко реагує на температурні коливання. Доторкніться до виробу і зафіксуйте руку на поверхні. Шкіра швидко починає ставати теплою, реагуючи на температуру. У цей час шкірозамінник залишиться холодним. При різкому нагріванні на штучному підставі може виникнути конденсат, який не вбереться. Його доведеться прибирати серветкою.

Також один із методів випробування – вогнем. Але ми не рекомендуємо проводити його, щоби не зіпсувати продукцію. Існує хороший альтернативний варіант того, як зрозуміти, що сумка шкіряна, за допомогою води:

  • Верхній шар штучної основи не вбирає вологу. Якщо ви нанесли краплю води, вона ввібралася, а на поверхні залишилася темна пляма, то матеріал – натуральний.

Але будьте уважні! Часто виробники просочують товари водовідштовхуючими засобами. Щоб відрізнити замінник, орієнтуйтеся на поради, описані нижче.

Візуальний метод: текстура та краї

Щоб підтвердити свої відчуття, варто провести візуальну оцінку. Шкіра - це живий матеріал, тому ви зможете побачити візерунок, який на кожній ділянці буде різним. Часто можна помітити навіть шрами та інші ушкодження, що були на тілі тварини. Еко-варіант має рівний трафаретний малюнок. Для цього уважно поблизу розгляньте кілька ділянок. Якщо всі лінії рівні, а розмір текстури збігаються, то вам пропонують штучну модель.

Єдиний виняток – шкіра портофіно. У неї спочатку структурна тиснена поверхня. Для цього уважно вивчіть краї. У замінників вони оброблені і заховані, тоді як у природних аналогів вони іноді залишаються відкритими і легко помітні.

Як перевірити, шкіряна сумка чи ні: оцінка внутрішнього оздоблення

Якщо візуально вам складно залишатися впевненими на 100%, то рекомендуємо проаналізувати внутрішнє оздоблення. Штучний виріб має ткану основу, так що на зрізі буде видно волокна. Природний виворот має багато м'яких і бархатистих волокон, які розташовані в хаотичному порядку. Якщо немає можливості розстебнути текстильну підкладку, попросіть бирку зі шматком зразка.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися