Стильні жіночі сумки. Правила вибору

 

Практичним і стильним доповненням будь-якого наряду є жіночі сумки за умови, що вони правильно підібрані.

Тенденція підбору аксесуарів під колір взуття вже давно застаріла. Сьогодні звертають увагу не тільки на колір, дизайн і популярність бренду, а й на якість матеріалу (шкіра, текстиль, екошкіра, замша), швів і фурнітури.

У більшості випадків враховують стиль одягу і навіть особливості фігури власниці.

Прочитавши цю статтю до кінця про жіночих сумках, ви дізнаєтеся про:

  • наймодніших і стильних моделях;
  • кращих виробників і торгових марках;
  • технологіях виготовлення і відновлення.

Стильные женские сумки

Основні моделі жіночих сумок

Існує кілька основних типів цих виробів, кожен з яких ділиться на безліч видів:

  • Класичні моделі сумок жіночих трапецієподібної або прямокутної форми (з каркасом або без) мають шкіряний верх, ручки (ручки) для носіння на плечі. Виготовляються без зовнішніх кишень з внутрішньої підкладкою з кишенями для дрібних предметів і телефону. Кольори: білий, чорний, темно-синій, червоний, коричневий. Без візерунків, з мінімумом обробки. Вони підходять для щоденного носіння на роботу в офіс, для ділової зустрічі. Поєднуються з класичним одягом: костюмом, сукнею, спідниця-олівцем, сорочкою;
  • Клатчі. Це невеликий конверт, ридикюль або портмоне, сумка-саше з довгим або коротким плечовим ремінцем. Вони призначені для дрібних предметів: телефону, гаманця, пудри або губної помади. Носять ці моделі в особливих випадках: вечеря в ресторані, похід в театр, ексклюзивна вечірка, корпоративне свято. Вони повинні поєднуватися з нарядом не тільки за кольором, але і за текстурою і стилю;
  • Група неофіційних сумок - найчисленніша. У неї входять всі моделі, які не пов'язані з класичним і формальним стилем: великі сумки-шоппери, жіночі рюкзаки, пляжні кошики, почтальонкі та інші. З цієї групи найлегше підібрати виріб під свій стиль і характер. Але носять такі аксесуари переважно в неформальній обстановці або при відсутності дрес-коду.

Найвідоміші сумки, які стали легендою

  • Лінійка сумок Birkin (Назва сумки походить від імені британської співачки і актриси Джейн Біркін) від будинку моди Hermès випускається з 1981 року. Її творцем є Жан-Луї Дюма. Вона виготовляється зі шкір рідкісних тварин зі шкір крокодила, кіз, телят і навіть страусів або ящірок, які відбирають по дуже високим критеріям. Кожна модель - унікальний шедевр, який шиється вручну. Одна людина дбає про кожну модель від початку до кінця. З цієї причини ці фірмові сумки виробляються в обмежених кількостях. Іноді тільки 20 моделей щорічно залишають виробничий цех. Найдешевші моделі сумок Birkin стоять кілька тисяч доларів,найдорожчі - кілька сотень тисяч. У деяких з них для прикраси використовуються діаманти. Вікторія Бекхем ставиться до цих сумок, як до інвестицій - її колекція сумок Birkin коштує близько 2 мільйонів доларів.
  • Speedy Louis Vuittone, Розроблена Louis Vuitton в 30-і роки минулого століття, до цих пір вважається однією з найбільш знакових і бажаних сумок в світі. Перша фабрика по виробництву скриньок Speedy з короткими ручками відкрилася в Парижі. Модель доступна в чотирьох розмірах. Її характерною особливістю є ініціали LV, які були розроблені сином дизайнера Жоржа. Ціни на коробки Speedy починаються з 700 доларів. Серед фанаток сумок Louis Vuitton помічені Мадонна і Анджеліна Джолі.
  • Chanel 2.55 - знаменита жіноча сумочка від Коко Шанель. Вона з'явилася в продажу в лютому 1955 року і зобов'язана своїм ім'ям цієї дати. Це маленький стьобаний зовні клатч з ланцюжком, що дозволяє носити його на плечі. Він має бордову підкладку. Задній клапан - це кишеня для грошей. Важлива характеристика цієї моделі є поворотний замок, відомий як «мадемуазель». У 1980 році Карл Лагерфельд вніс зміни в зовнішній вигляд сумки Chanel 2.55 - ланцюжок була замінена шкіряним ремінцем. Власницями Chanel 2.55 були Джекі Кеннеді і Ліз Тейлор.
  • Jet Set від Michael Kors користуються величезною популярністю. Це місткі сумки з ініціалами МК через плече з внутрішньою обробкою, яка відповідає кольору шкіри. Їх із задоволенням носять Хайді Клум, Мішель Обама і Кетрін Зета-Джонс.
  • Saffiano Lux Tote від Prada - містка сумка, яка відповідає формату А4. Її можна носити як на руці, так і на плечі. Вона відрізняється універсальністю і вже багато років незмінно користується попитом в усьому світі.
  • Сумка Jackie від Gucci вперше з'явилася в 1950 році. Вона відразу сподобалася Джекі Кеннеді, і та змінила ім'я з Констанс на Джекі. Це містка і елегантна сумка через плече зі злегка округлої формою, шкіряними ручками і красивою металевою пряжкою. Сьогодні сумки Джекі повернулися в свої ряди завдяки Фріду Джанніні.
  • колекція Mulberry - це сумки в шкільному стилі з кращих видів міцної шкіри, які випускаються в приглушених тонах. Вони ідеально підходять для повсякденного використання. Однією з найбільш відомих моделей є сумочка Алекса, яка була розроблена для Алекса Чунг, названа іконою стилю. Це шкіряна сумка з двома ручками і довгим ремінцем, що дозволяє носити її по-різному.

Кращі виробники жіночих сумок в світі

Консалтингова компанія Interbrand склала рейтинг, в який увійшли найвідоміші фірми сумок:

  • Modalu - красиві сумки від британського бренду, що поєднують в собі класику і сучасність.
  • Marc O'Polo - шведський бренд, який з 1967 року випускає наймодніші сумки і клатчі в casual стилі.
  • Whistles - британські вироби преміум-класу, які відрізняються прекрасним дизайном і високою якістю.
  • L.Credi - елегантні класичні сумки від однойменного італійського виробника.
  • Cocinelle - різноманітні дизайнерські сумки класу люкс, виробничий процес яких здійснюється вручну. Кожен екземпляр є унікальним. У колекціях представлені не тільки мініатюрні моделі на вихід, але і класичні вироби середніх розмірів.
  • Vince Camuto - сучасні моделі жіночих сумок високої якості з цікавими дизайнами.
  • The Cambridge Satchel - стильні сумки на плече яскравих кольорів, що нагадують за формою жіночі ранці.
  • Liebeskind - наймолодший виробник аксесуарів, який 10 років виготовляє вироби пастельних відтінків з щонайм'якшої шкіри.

Наймодніші форми сумок і бренди сьогодні

  • почтальонка нагадує сумку листоноші. Її виготовляють прямокутної або напівкруглої форми з широким поясом і характерним клапаном. Ця модель відрізняється зручністю, функціональністю і місткістю.
  • Прямокутний вечірній клатч, який надає поряд гламурність. Спочатку вони виробляли без ремінця і ручки на плече. Одна з функцій клатча - відображення красивою і доглянутою руки. Останнім часом виробники стали додавати в комплект тонкий ремінець або ланцюжок, що істотно впливає на комфорт.
  • Сумка-шоппер - надзвичайно практична трапециевидная або прямокутна модель, яка характеризується великою місткістю.
  • ридикюль схожий медичний скриню. Цю сумочку вибирають жінки і дівчата, які цінують класичну елегантність. Серед них - принцеса Кейт Міддлтон.
  • Сумка-саше - хороше рішення, коли потрібно звільнити руки від ключів, грошей і телефону. Ідеально підходить для спорту і міського стилю.
  • Шкіряний або тканинний рюкзак успішно замінює гаманець або сумку, звільняючи руки.
  • Хобо - містка і тому улюблена багатьма жінками сумка у формі півмісяця. Невелика широка ручка дозволяє тримати сумку в руці або на плечі.
  • Тоті - простора сумка унісекс, яка подобається і чоловікам, і жінкам. Вона має прямокутну форму або злегка звужується до низу. Її виготовляють з щільного текстилю, шкіри або прозорого пластика. Жіночі великі моделі відрізняються тонкими маленькими ручками, а чоловіча версія сумки доповнюється довгим ремінцем через плече.
  • Келлі - елегантна жіноча сумка, дуже схожа на класичну. Завдяки жорстким стінок вона має впізнавану форму трапеції. Головною її особливістю є короткий клапан, який не тільки прикріплюється, а й захоплюється ременем. Цю сумку можна носити на долоні, на лікті або плечі.

Крім однойменних назв, до групи «найвідоміші марки жіночих сумок» (it bag), відносяться такі бренди, як:

  • Desigual від іспанського дизайнера Майкла тунель, автора книги «В гонитві за сумкою» - у цих моделей дивовижний, барвистий і унікальний дизайн з принтами, візерунками, орнаментами і аплікаціями.
  • Gucci Bamboo - знаменита елегантна сумка з бамбуковою ручкою;
  • Peekaboo від Fendi - популярний варіант для любителів яскравих і різнобарвних сумок розміру XXL;
  • Lady Web від Gucci має форму сідла, відрізняється коньячним відтінком і гнучкою червоно-зеленою смугою, яка надає їй неформальний характер;
  • Insignia від Carolina Herrera відрізняється жорсткою формою, отриманої завдяки дерев'яній рамі, обтягнутою шкірою. Поруч із золотою монограмою СН на металевій панелі встановлена ​​золотий ланцюжок. Виробничий процес включає в себе 76 етапів, а сама модель доступна в 13 колірних варіантах;
  • Cinetic від Hermes має коробочну форму. Випускається з ланцюжком на плече і має текстуру зміїної шкіри. Буває різних кольорів - від спокійних бежевих і сірих до більш насичених відтінків рожевого і бутильованої зеленого;
  • Celine Frame - акуратна сумка універсального розміру з товстим ремінцем на плече;
  • Chloe Nile Bag - мінімалістичний сумочка з гладкої шкіри з замшевими вставками з боків і ручкою в формі золотистого браслета;
  • Puzzle від Loewe з'явилася завдяки техніці орігамі - збирається вручну, подібно пазлам;
  • Diorama від Dior - прямокутна сумка сріблястого кольору, яка виготовляється зі шкіри теляти. Її особливості - фірмовий візерунок Microcannage, металізоване покриття шкіри і застібка в формі логотипу Dior з сріблястого металу.

Поради по відновленню форми сумки

Якщо улюблена дизайнерська сумка від часу втратила форму і її вид став менш естетичним, не хвилюйтеся в 90% випадків вона підлягає відновленню. 

Згадайте, як роблять жіночі сумки. У більшості з них з боків знаходяться підтримують форму металеві вставки. Якщо вони деформувалися, то їх потрібно випрямити.

сумку з тканини можна реанімувати за допомогою часткової або повної заміни дроту, з якої роблять каркас. Після цього слід добре замаскувати шви і наповнити виріб зім'ятими газетами або пінопластом.

У деяких шкіряних і замшевих моделях немає ні вставок, ні каркаса з дроту, тому для відновлення їх краще віддавати майстру.

У кожної жінки має бути, як мінімум, три сумки:

  • повсякденна,
  • класична ділова,
  • дизайнерська - на вихід.

Перед покупкою сумки або після доставки, перевірте її якість, подивіться, як вона пошита, наскільки міцні шви і підкладка. Від цього залежить те, як довго прослужить виріб - кілька місяців чи кілька років. Бажаємо вам вдалих покупок!

Коментарі

Написати коментар


Поділитися