Дитячі валізи. Що потрібно знати при виборі. Поради від Paradise.net.ua

У житті дитини настає момент, коли він стає настільки великим, що починає подорожувати разом з сім'єю або окремо. Коли він достатньо дорослий, то його відправляють в літній табір, на екскурсію в інше місто з класом або в іншу організовану поїздку. Підготуватися до таких ситуацій слід заздалегідь, щоб бути впевненим, щоб дитині завжди буде комфортно. Про те, який дитячий валізу краще купити, читайте рекомендації від фахівців інтернет-магазину якісних аксесуарів Paradise.

Як вибрати валізу для дитини?

детский чемодан

При виборі дитячої валізи слід враховувати кілька важливих особливостей, які будуть визначати не тільки зручність упаковки, але і перевезення багажу.

Виготовляють велика різноманітність моделей. Однак не всі вони стоять своїх грошей. Не вибирайте товар тільки через ціни або популярності бренду.

Особливості, на які слід звернути увагу, вибираючи валізу для дитини:

  • з колесами або без? Хоча дорожні сумки без коліс зустрічаються досить рідко, є такі моделі. Однак вони не підходять для дітей, тому що в упакованому вигляді вони будуть занадто важкими. Віддавайте перевагу 4-колісним виробам, що значно полегшить пересування маленького мандрівника завдяки маневреності. 2-колісні моделі відмінно справляються з нерівною місцевістю. З ними можна легко ходити на великі відстані пішки, не турбуючись про бордюрах, нерівному тротуарі або брукованої вулиці. Колісна арматура зміцнює одну з основних опорних точок в корпусах, зменшуючи сили, що діють на корпус. Завдяки цьому, матеріальні тріщини навколо колісного вузла утворюються рідше. Незалежно від кількості коліс, необхідно перевірити, чи надійно вони встановлені і чи немає гвинтів в кріпленні;

  • ручка валізи повинна мати правильну довжину і бути міцно прикріпленою, щоб вона не від'єднувалася і не ламалася при переміщенні багажу. Хорошим рішенням є телескопічна ручка, яка не буде прилипати до руки, завдаючи біль;

  • Матеріал корпуса. М'який і жорсткий. Він залежить від дизайну. М'які - підходять для дітей, у яких є великі речі. Їх легше заповнити до країв. Але жорсткі вироби з поліуретану міцніші і краще захищають багаж всередині. Це важливо для дітей, які не завжди дбають про своїх речах. Жорсткий валізу на колесах підійде для самостійної поїздки як хлопчика, так і дівчинки. Жорсткий корпус виготовлений з термопластичних матеріалів, що забезпечує кращий захист від вологи і механічних пошкоджень. Він водонепроникний і стійкий до бруду, деформації. Це робить його ідеальними для далеких і коротких авіаперельотів;

  • місткість. Вибираючи, з яким валізою зручно дитині, зверніть увагу на кількість відділень для зберігання і хорошими застібками. Вони практичні і дозволяють рівномірно розподіляти вагу;

  • дизайн - особливість аксесуарів, яка має велике значення для дітей. Вони хочуть, щоб їх чемодан був приємним, викликав приємні емоції. Вибір правильного малюнка є гарантією для батьків, що малюк зможе дізнатися свій багаж серед інших сумок;

  • функціональність - в громадському транспорті дитині може не вистачити місця. Він захоче присісти і подрімати. Завдяки жорсткому сидіння становище дитини стабільно, а його вміст надійно захищене від здавлювання. Деякі моделі мають додатковий плечовий ремінь і навіть підтяжки, які можна використовувати для перетворення валізи в рюкзак або сумку. Також можуть стати в нагоді дві ручки, які можна піднімати вертикально і горизонтально;

  • термін подорожі - для короткої 1-4-денної поїздки досить невеликої валізи обсягом 30-40 л. Для тривалого 4-7-денної подорожі підійде модель об'ємом 50-70 л. Для більш тривалих поїздок може знадобитися валізу місткістю 90-130 л;

  • колір. Класичний чорний колір - це найгірший колір дитячого аксесуара. Щоб дитина швидко відшукав свій багаж серед десятків інших, варто зосередитися на більш яскравих кольорах або конкретних деталях. Прикрасити валізу характерною наклейкою, написом або стрічкою в яскравому відтінку, прив'язаною до ручки.

Як вибрати дитячий валізу за розміром і вагою?

Габарити дитячих валіз менше, ніж дорослих, але виробляють і більші моделі. Відповідь на питання «який дитячий валізу краще за розміром» залежить від тривалості поїздки, кількості і габаритів перевезених речей. Слід враховувати використовуваний вид транспорту. У деяких випадках діють обмеження розміру і ваги багажу.

Невелику валізу, який є ручною поклажею, повинен мати таку довжину, ширину і глибину, щоб в сумі вона не перевищувала 115 см. За занадто великий вантаж доведеться доплатити.

Підбираючи валізу для дитини в літак, врахуйте, що вимоги до ваги і розмірів ручної поклажі можуть варіюватися в залежності від перевізників, особливо для бюджетних авіакомпаній. Саме тому перед поїздкою варто уточнити вимоги до перевезення багажу. Це дозволить уникнути неприємних ситуацій в аеропорту, що загрожують додатковими витратами або навіть запізненням на рейс.

Для easyJet допустимі розміри ручної поклажі становлять 56х46х25 см, включаючи колеса і ручку валізи. Власники карти EasyJet Plus або пасажири, які використовують опцію тарифу FLEXI при бронюванні свого квитка, можуть взяти з собою додаткову ручну поклажу 45х36х20 см.

Ryanair дозволяє пасажирам взяти ручну поклажу розміром 55х40х20 см і вагою не більше 10 кг, а також додаткову сумку для ноутбука 35х20х20 см.

Wizzair пропонує мандрівникам два види ручної поклажі:

  • безкоштовно - 42х32х25 см (відповідає розмірам рюкзака або невеликої валізи);

  • оплачується - 56х45х25 см.

Залежно від класу багаж може мати різну вагу. В економ-класі міжнародні мандрівники можуть взяти з собою одну валізу вагою до 8 кг. У бізнес-класі - 2 валізи з максимальною вагою 9 кг кожен.

На додаток до ручної поклажі пасажирів також дозволяється брати з собою невеликий особистий багаж - сумку для ноутбука або фотокамери. Її максимальні розміри не повинні перевищувати 40х13х18 см.

Який чемодан купити дитині?

детский чемодан

Виріб повинен бути адаптоване до віку дитини, його вазі і росту, загальним фізичним умовам, особливо якщо дитина залишається без нагляду батьків в дорозі. Адже під контролем опікуна знаходиться не тільки одна дитина, а більш близько десятка дітей, і він фізично не може допомогти кожному з багажем.

Малюк завжди повинен звертатися з упакованим валізою самостійно. Це хороший урок незалежності і відповідальності.

Правильно підібрана форма, колір і принт відволікають увагу дитини від стресу, який може бути навіть при першому вильоті або від'їзді без батьків.

Головне - не вибирайте для дітей валізи з кодовим замком, тому що у них можуть бути проблеми з відкриттям багажу. Якщо для вас дуже важлива безпека, то запишіть дитині шифр, покажіть, як відкривати. Встановіть найпростіший код (бажано 000) або взагалі не закривайте на нього. Це все, що можна зробити, щоб запобігти катастрофі і несподіваний телефонний дзвінок від дитини: «Я не можу відкрити свій чемодан!».

Коментарі

Написати коментар


Поділитися