Історія ключниці

 

Не менш важливий і потрібний в гардеробі речей аксесуар, ніж гаманець, Сумка, пояс або краватку, - це ключниця. Але чомусь таке зручне і практичне виріб використовує дуже мало людей. Про те, як стала застосовуватися ключниця, коли з'явилася, якими перевагами володіє і які бувають її різновиди, - знають ще менше. У цій статті - корисна інформація про те, чому у кожної людини повинна бути ключниця.

реальна історія появи ключниці

Перша спроба виділити спеціальне місце для ключів на стіні, двері і в гаманці була зроблена ще в Стародавньому Єгипті. Перші ключі і ключниці були знайдені поруч з мумією фараона Рамзеса II під час розкопок. Він всюди носив з собою на поясі паличку з отворами під ключі. Коли майстри з Стародавньої Греції вдосконалили зовнішній вигляд ключа, він став нагадувати монтировку - трубку з язичком. Тоді стародавні римляни придумали навісний замок і гачки для ключів.

Однакісторія настінного ключниціна цьому призупинилася аж до середини дев'ятнадцятого століття, коли в Сполучених Штатах Америки винайшли прототип замку, максимально близький до сучасного. Тоді ж почали виготовляти безліч ключів з різними борозенками і різні модифікації замків. Згодом кількість ключів зростала, і носити їх в кишені в гаманці разом з дріб'язком стало важко і незручно. Багато людей їх стали постійно втрачати. Цим стурбовані виробники галантерейних виробів.

так почаласяісторія створення ключниці. Найперші її моделі були виготовлені з натуральної шкіри. Спочатку вони призначалися для чоловіків, які носили їх на поясі в спеціальному мішечку. Але незабаром з'явилися практичні і оригінальні ключниці для жінок. Загальна риса цих речей - то, що в них зручно, зберігати, діставати, вставляти в замок і ховати назад ключі.

Які бувають ключниці?

Сьогодні виготовляють величезну кількість варіантів ключниць і їх всіляких модифікацій. Кожен виробник, кожен бренд і торгова марка мають власний стиль і фірмові декоративні елементи.

Для деяких моделей характерні асиметричні форми, аплікації, авторська вишивка або гравірування.

Відомі в світі виробники випускають комплекти виробів в єдиному стилі з логотипом бренду, в які входять:

Жіночі моделі проводять з блискучою лакованої шкіри, яка імітує різні текстури тварин, - крокодил, пітон і інші.Історія виникнення ключницідля чоловіків пов'язана з потребою її щоденного застосування як в діловому, так і в казуальному стилі.

Для представників сильної половини людства почали виготовляти презентабельні вироби з тиснення шкіри з внутрішньої бархатистою поверхнею у вигляді:

  • брелка - аксесуара, який носиться в якості підвіски на кільці для ключів, браслеті або ланцюжку. Він запобігає втраті ключів за рахунок збільшення розміру та ваги зв'язки;
  • футляра з висувною стрічкою;
  • портмоне - невеликого пологого чи плоского мішечка з тканини, натуральної або штучної шкіри.

Однак найбільшою популярністю у всьому світі користуються класичні вироби у формі маленької книжечки, яка складається з декількох відсіків для пластикових карт, банкнот і дрібниці. Вони закриваються на кругову блискавку, кнопку або на магніт. Усередині знаходяться від чотирьох до шести карабінів для ключів. оригінально виглядає цікава ключниця, відділення якої відкриваються по діагоналі.

Якщо необхідний приємний і корисний подарунок для жінки, чоловіки або дитини, який доречний практично в усіх випадках, сміливо купуйте сумочку для ключів. Історія ключниці вже неодноразово підтвердила, це ніколи не буде непотрібним.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися