Які бувають види гаманців?

Гроші, кредитні та банківські картки, візитки, абонементи, права водія – наші постійні супутники, які повинні знаходитися у вільному доступі та зберігатися організовано. Для цього придумані найзручніші гаманці, які сьогодні можна вибрати з розширеної різноманітності пропозицій по дизайну та ціні.

Однак крім практичної складової, аксесуар має бути естетично привабливим та виконаним з матеріалів високої якості. Перед придбанням рекомендується розібратись у різновидах цих товарів.

Основний розподіл

Всі гаманці умовно поділяються на три основні категорії за критерієм статі:

  • Чоловічі.
  • Жіночі.
  • Унісекс – для обох статей.

Унісекс-варіант випускається з лаконічним оформленням, через що має великий попит в останні роки. Моделі для хлопців за функціональністю схожі на жіночі, проте характеризуються стриманішим дизайном, рівними лініями, без строкатого декору та прикрас. Візуально вони плоскі, вертикальної чи горизонтальної спрямованості, з кількома відділеннями під банкноти та картки, часто оснащуються потайною кишенькою. Якщо говорити про портмоне, то він представлений компактнішими розмірами та складанням в два або три рази. Конструкція передбачає повну відсутність застібки або має лише ремінець із кнопкою.

Вироби для жінок виділяються своєю різноманітністю у плані дизайнерського виконання. Вони, як правило, великі та горизонтального типу, з безліччю внутрішніх відсіків, з можливістю закривання на кнопку або блискавку, яка йде по всій бічній стороні.

Види гаманців: загальна класифікація

В Україні відсутній поділ продукції на різні типи, проте існують популярні категорії, назви яких запозичені із Заходу. Подані нижче екземпляри відрізняються за обсягом, місткістю та організацією внутрішнього простору.

Біфолд

Особливість будови – подвійне складання, яке вважається класикою. Завдяки універсальному зовнішньому вигляду такий предмет можна поєднувати з будь-яким одягом – від спортивного до ділового. Біфолд переважно обирають за компактність та функціональні можливості. У більшості випадків пропонується відділення для банківських карток, монет, готівки. Додаткова перевага – наявність кишені під права водія або фотографію.

Трифолд

Головна відмінність від попереднього різновиду – три відсіки. Внутрішній простір продуманий таким чином, щоб ви могли розмістити все необхідне для сучасної людини та залишалися запасні кишеньки. Трифолди – найбільш об'ємні з доступних на ринку рішень, проте їхня місткість обмежується товщиною. В основному застосовується кнопкове закриття, яке фіксує їх у складеному положенні. Відмінно підійдуть чоловікам, які ходять із сумкою чи портфелем, їздять на машині.

Тревелер

Це зручна річ для зберігання головних складових поїздки та подорожі – грошей та документів. Його обирають за велику кількість відділень, через що у ньому можна скласти паспорт, квитки, банківські картки, купюри, права. Завдяки цьому в сумці панує повна гармонія та порядок, а знайти документи в аеропорту неважко. Тревелер має великі розміри, що для поїздок стає головною перевагою.

Лонгер (breast wallet)

Це один з різновидів чоловічих гаманців, який ідеально підходить для носіння в нагрудній кишені. Лонгер відрізняється тим, що він тонкий та довгий. За своїм принципом він також є подвійною моделлю, тільки вузькою та витягнутою. Передбачено розкладку навпіл: одна частина використовується для банкнот, друга – для карток.

Товари такого плану – з гарною місткістю та високим рівнем зручності. Вони не стовбурчаться з-під одягу, найкраще поєднуються з діловими костюмами. Однак такий гаманець не підійде для тих, хто бере з собою багато готівки, оскільки він стане товстим та випиратиме.

Гаманець-акордеон

Accordion wallet – назва, яка з'явилася через те, що у розкритому положенні купюрник нагадує акордеон. Виробники пропонують його в різному виконанні – компактний біфолд або габаритніша версія, щоб класти гроші без згинів. Великі екземпляри є самостійним аксесуаром, який здатний вмістити все необхідне. Велика кількість відсіків усередині використовується під документи, банкноти, смартфон, монети та картки. Допускається носіння в руці через габаритність та наявність ремінця, який часто передбачений конструкцією.

На блискавці (zip wallet)

Ключова перевага пропозицій із таким замком – можливість надійно зберігати вміст через повне закриття. Ця категорія поділяється на дві підгрупи:

  1. Zip around. Виріб розкривається як книга, оскільки блискавка розташована на трьох сторонах із чотирьох. Завдяки цьому підвищується зручність користування. Існує деяка подібность з біфолдом. Однак zip around завжди закривається тільки на блискавку, а ось біфолд може мати й інші виконання застібок або її повну відсутність. До того ж подвійне складання завжди передбачає компактність, а zip around може мати суттєвий об'єм та місткість.
  2. Half zip wallet. В цьому випадку блискавка розташовується на двох із чотирьох сторін. Це оптимальне рішення для невеликих портмоне.

Кардхолдер

Подібна продукція може виготовлятися як самостійна з комплектом під карти або виступати доповненням до основного гаманця, який не може розмістити всі пластикові картки. Кардхолдер особливо актуальний для ділових людей, у яких набір поповнюється власними та врученими візитками.

Затискач для купюр

Сучасні люди рідко звертаються до такого металевого предмета через те, що він розрахований на паперові гроші та не здатний зберігати банківські картки. Але як додатковий аксесуар його можна придбати, щоб підкреслити стиль.

Монетниця (coin box)

Coin Box характеризуються незначними розмірами та, як зрозуміло з назви, розраховані для монет. Сучасні варіації можуть бути оснащені відділенням під карти.

Види жіночих гаманців

Перераховані вище варіанти – універсальні, проте існують такі, які розраховані виключно на жіночу аудиторію. Жінки особливо ретельно підходять до вибору гаманця. Тому він має бути не тільки привабливим зовні, а й практичним, адже потрібно вмістити багато корисних дрібниць. Серед усієї різноманітності товарів до чисто жіночих можна віднести такі:

  • Гаманець-клатч. Сьогодні можна підібрати рішення під свої вподобання щодо застібки. Закрите положення може забезпечувати як блискавка, так і хлястик. Зручність носіння гарантована, якщо ви користуєтеся на щоденній основі великою сумкою. Клатч – найбільш місткий предмет із усіх можливих. При цьому в ньому передбачаються відсіки під усе потрібне.
  • Безкаркасний. Візуально нагадує маленьку м'яку сумочку. У якості матеріалів може застосовуватися текстиль, денім, гобелен. Для довгого носіння не підійде, а ось як авторська річ із цікавим декором для виходу у світ – відмінний вибір.
  • Поясний. Тренд останніх років, який повернувся до нас із 90-х. Візуально це маленька сумочка різної форми: прямокутника, трикутника, овалу. Головна особливість полягає в наявності ремінця, за рахунок чого допускається носити на поясі або стегнах як поверх суконь, блейзерів, пальто, так і надягати на штани, джинси. Різноманітність модельного ряду дозволяє вибрати міні-сумочку, яка допоможе вмістити всі жіночі дрібниці.

Існує ще одна категорія, яку можна винести до розділу універсальних – гаманець-барсетка. Стильний виріб, який абсолютно не схожий на барсетки з минулого десятиліття. Цей варіант є оптимальним для людей, які водять автомобіль.

За способом закривання

  • Класичні види чоловічих гаманців, які зовсім не закриваються, лише захлопуються як книжка. Дві його частини стримуються в закритому стані завдяки своїй вазі та жорсткості. Виключається ймовірність, що щось може випасти, якщо все розташоване по своїх відсіках, а купюри складені вдвічі разом із портмоне. Класику вибирають ті, хто не любить витрачати час на відкриття, як це відбувається з іншими моделями.
  • На кнопці, розташованій на клапані або хлястику. Представлений спосіб вважається надійнішим у порівнянні з попереднім, але потрібно кілька секунд на відкривання. Це лише справа звички, яка здатна убезпечити вміст. Зверніть увагу, щоб кнопка застібалася не дуже туго та не дуже легко, щоб добре фіксувався навіть наповнений гаманець.
  • На блискавці. Такий варіант – найкращий для тих, хто переживає за наповнення свого гаманця. У чоловічих портмоне подібний дизайн зустрічається рідко, тому що блискавка найчастіше виготовляється на жіночих аксесуарах. Хлопці вибирають представлений тип за його оригінальність та вигідну відмінність від класики.
  • На магнітному клямці. Вбудований магніт чудово підходить для щоденного використання. Він забезпечує швидке відкривання та закривання, наприклад, стоячи на касі в магазині. Окремі екземпляри передбачають захований усередину магніт, тому ніщо не відверне уваги від лаконічності оформлення.
  • Комбіновані. Купюрники можуть пропонувати різні методи закриття залежно від відділу. Відсік із монетами закривається на кнопку або клямку, основні під банкноти – на блискавку. Додатково є фінальна кнопка, яка фіксує виріб у закритому положенні.

Який і де купити гаманець в Україні

Інтернет-магазин Paradise Style представляє широкий вибір продукції високої якості від перевірених виробників. Всі пропозиції відрізняються рівними та акуратними швами, довговічністю та міцністю. Підібрати потрібну модель можна з різних матеріалів: натуральна та штучна шкіра, поліестер, нейлон, тканина та ін. У плані кольору також гарантований розширений асортимент: чорні, коричневі, червоні, сині, рожеві, сірі, зелені та ін. Товари відрізняються за параметрами місткості та функціональності, що дозволить клієнтам визначити особисто для себе, який гаманець найзручніший.

Оформити замовлення можна із зручністю в режимі онлайн на сайті або за допомогою менеджера за телефоном. Фахівець проведе детальну консультацію та зорієнтує за термінами доставки, що займає 1-3 дні з моменту заявки. Транспортування посилки виконується територією України популярними поштовими службами: Нова Пошта, Укрпошта. За попереднім запитом доступний самовивіз у Вінниці.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися