З якого матеріалу парасольку краще вибрати?

 

Проливний дощ, мокрий сніг, пекуче сонце, весільна церемонія і торжество на вулиці - ось коли не обійтися без парасольки. Однак неякісний аксесуар знищити здатний найменший порив вітру. Дізнайтеся, який виріб буде служити протягом багатьох років, а не кількох днів або місяців.

Яка тканина краще для парасольки?

зонт

Відповідь на це питання залежить від призначення і характеристик виробу. 

  • Класична тростину з наконечником у формі букви U або з дерев'яною ручкою.

  • Автоматичний складаний парасолька, що поміщається в сумку або в рюкзак і займає там мінімум місця. 

  • парасолька зі спеціальним захистом від вітру. 

  • Прототип всіх сучасних моделей -парасольку у вигляді купола з мережива, бавовни або паперу. Він не має властивості, відразливими вологу, захищає тільки від сонячних променів. 

  • пляжні парасольки встановлюють на шезлонгу або прямо в піску. Деякі з них мають покриття, яке запобігає вицвітання поверхні полотна з часом під впливом УФ-променів.

  • Весільний парасольку виконує особливу функцію - своїм елегантним виглядом доповнює наряд нареченої. Зазвичай це моделі в білих або в пастельних відтінках, прикрашені малюнками, оброблені переплетеннями і мереживом. Вони мають водонепроникним покриттям, що захищає від крапель дощу і сонячних променів.

З якого матеріалу роблять парасольки?

зонт

Вироби з рамою зі сталі та алюмінію коштують дешевше за все. Однак сталь недовговічна. 

Алюмінієві рами легкі. Міцність їм надає добавка з титану.

Носіння парасольки з металевим каркасом - як зі сталі, так і з алюмінію під час грози, особливо на відкритій місцевості, - небезпечно для життя. Цей матеріал притягує блискавку. 

Краще вибирати моделі з каркасом зі склопластику або вуглецевого волокна - це гнучкі довговічні та безпечні матеріали. 

Каркас кожного парасольки складається з ребер, між якими розташовані трикутні шматочки. Парасольки з 10, 12 і 16 ребрами коштують дорожче, тому що вважаються більш довговічними і міцними. Вони оснащені подвійними стійками, що оберігають конструкцію від вигину під тиском вітру.

Крім числа ребер, необхідно враховувати кут їх вигину, що визначає форму чаші. Широкі парасолі плоскої форми здатні заховати від дощу 2 осіб. Однак при сильному похилому зливі їх захист не буде ефективною. Напівкруглі купольні моделі забезпечують набагато більший комфорт при дощі з сильним вітром.

З якої тканини роблять сучасні парасолі?

Сьогодні більшість парасольок виготовляють з поліестеру. Це штучний водостійкий матеріал. Він довговічний, стійкий до пошкодження. 

Для створення класичного елегантного образу рекомендовані парасольки з бавовни і його різновидів - жаккарда, атласу, шовку. 

якщо вибиратизонтз ніжногосатину абояскравогополіестеру, то другий - більш практичний. Це 2 в 1 - оберігає від дощу і від сонця. 

Китайські і японські парасольки роблять з шовку або паперу з водостійким лаковим покриттям.

Щоб дивитися на небо під дощем і не промокнути, віддавайте перевагу недорогим, але міцним моделям з прозорої плівки з полівінілхлориду.

Тепер ви знаєте,з чого роблять якісні і довговічні парасолі, і завдяки цьому зможете зробити правильний вибір. 

Коментарі

Написати коментар


Поділитися