Як прати рюкзак

Сьогодні рюкзак став невід'ємним атрибутом в гардеробі сучасної людини. Він призначений для щоденної та інтенсивної експлуатації. Тому виробники використовуються довговічні і міцні матеріали, які легко очищаються в домашніх умовах. Як правило, прання рюкзака проводиться у звичайній машинці на делікатному режимі. Але якщо ви переживаєте за цілісність своєї улюбленої речі, тоді рекомендується виконати догляд ручним способом.

Підготовчі заходи

При виборі відповідного способу для чищення виникає ряд проблем: які кошти застосовувати, як правильно чистити шкіряну модель або виготовлену зі шкірозамінника, як прибрати забруднення після походу тощо. У будь-якому випадку процес починається з підготовки:

Для початку необхідно вивчити відомості, представлені на етикеті, якщо вона збереглася до цього моменту. На ній прописується повноцінна інструкція з усіма застереженнями і протипоказаннями. З інформації ви зможете дізнатися допустиму температуру і речовини.

Проаналізуйте дані, пов'язані з матеріалом. Наприклад, шкіряні аксесуари, незважаючи на свою довговічність, потребують акуратному і щадному зверненні. Для туристичної моделі задіюються спеціальні мембрани, які можуть зіпсуватися через неправильного підходу.

Ретельно огляньте виріб на наявність ортопедичної спинки, що знімаються вставок і каркаса. Жорсткі елементи можуть вивести з робочого стану пральну машинку.

Вийміть з рюкзака все зайве. Витратьте небагато часу, але обов'язково перевірте всі відділення, щоб виключити неприємні сюрпризи.

Відключіть пристібаються відсіки, дістаньте жорсткі кишені, обріжте зайві нитки і волокна. Уникнути пошкодження барабана можна, якщо вивернути портфель навиворіт.

Незалежно від способу очищення, зазначені кроки завжди повинні виконуватися в повному обсязі.

Різноманітність миючих засобів

До підготовчим заходам також відноситься вибір речовини для процедури. В цьому питанні варто орієнтуватися не на тип прання, а безпосередньо на матеріал. Умовно розділити всі пропозиції можна на три основні групи:

  • Пральний порошок. Традиційне рішення, яке можна застосовувати для універсальних тканинних моделей. З його допомогою вдається почистити сумку від слабких забруднень, повернути насиченість кольору. Якщо грамотно підійти до температурного режиму, то такий варіант збереже всі властивості виробу.
  • Рідкий гель. Коли мова йде про тканинної продукції, то важливо розуміти, що крім натуральної основи можуть бути присутніми синтетичні добавки, наприклад, поліестер. У таких ситуаціях слід використовувати рідкий гель. Особливість кошти - добре вимивається з синтетики, не вимагаючи багаторазового ополіскування.
  • Капсули. Задіюються для товарів з натуральної матерії. Відрізняються більш високою вартістю в порівнянні з попередніми двома видами, але при цьому в них немає небезпечних компонентів (фосфати та ін.). Надають дбайливе вплив, зберігаючи колірну гамму і структуру тканини.

При виборі рекомендується орієнтуватися на тип матеріалу, спосіб очищення і ваші особисті переваги.

Автоматичне прання рюкзака

Коректний догляд передбачає проходження класичною схемою:

  • Усунення їдких запахів. Після того як ви виключили виражені забруднення, можна замочити портфель в слабкому оцтовому складі. Додатково можна включати в розчин трохи харчової соди. Сумка витримується не менш 30 хвилин.
  • Після обробки покладіть рюкзак в наволочку або спеціальний мішечок. Крім того, не забудьте вивернути навиворіт і заховати всі незнімні деталі - шнурки, застібки, лямки.
  • Завантажте в барабан і встановіть делікатний режим з мінімально доступної температурою. Навіть якщо торгова марка вказує, що продукція витримає кип'ятіння, краще не ризикувати.
  • Під час прання одного шкільного портфеля важливо стежити за машинки. Періодично тисніть на паузу і руками розправляйте річ. Інакше станеться дисбаланс, що призведе до перекосу техніки.
  • Для низьких температур добре себе зарекомендував гель. Вони легко змивається, не залишаючи слідів.

По завершенні процедури вийміть сумку, гарненько розправте її, виверне все кишені. Сушити найкраще на свіжому повітрі, поки не сумнівайся вся волога. В іншому випадку може спостерігатися неприємний запах і появі цвілі.

Ручний спосіб

Окремі моделі не передбачають прання автомат. До таких належить туристична екіпірування, яка виробляється зі спеціальної тканини. Матеріал - примхливий, при неправильному догляді здатний втратити всі свої корисні властивості. Перед очищенням руками варто провести ряд підготовчих маніпуляцій: зняти жорсткий каркас, видалити всі знімні складові т.д.

Якщо виробник не прописав про особливі умови, тоді можна застосовувати засіб для виведення плям, який не містить відбілювач. З його допомогою виключаються рясні забруднення. Наносити засіб потрібно м'якою щіткою, після чого його потрібно залишити на годину. При відсутності засобу для виведення плям можна використовувати суміш, що складається з рівної кількості миючого засобу і води.

Наступний крок - розташуйте аксесуар в об'ємної ємності зі злегка теплою водою, додайте миючий, яке не має в складі барвників, ароматизаторів і хімічних добавок. Врахуйте, агресивні хімікати можуть впливати на тканину негативно, після чого зникнуть водовідштовхувальні можливості. Прати виріб рекомендується вологою матерією або м'якою щіточкою. Сіткові елементи обробляються губкою. Намагайтеся сильно не м'яти і не викручувати. Такі маніпуляції проводяться акуратно, щоб зберегти структуру тканини і не поламати застібки.

Ручне прання завершується обполіскуванням в теплій воді, легким віджиманням і ретельно розправленими для подальшої сушки. Дайте матеріалу висохнути природним способом, відмовтеся від сушильних машин. Дотримання всіх правил допоможе продовжити термін служби рюкзака.

Шкіряні моделі

З такою продукцією справа дещо складніша. Спершу варто повністю вивчити етикетку, щоб зрозуміти, чи допускається прання в машинці. Велика частина товарів виключає таку можливість. Але не потрібно впадати у відчай: шкіра добре піддається чищенню, тому можна застосувати ручну методику. Для цього знадобиться губка невелику кількість рідини для миття посуду і незначні зусилля з вашого боку. Видалити поверхневі плями можна без хімікатів. В'їдаються плями усуваються завдяки контакту миючих засобів, яке потрібно залишити на півгодини. Після цього просто змийте залишки складу, і бруд повинна піти. Це простий спосіб, як прати рюкзак зі шкіри та при цьому не нашкодити йому.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися