Які бувають сумки: зрозуміла та проста класифікація

Різноманітні види сумок – проста можливість самовираження та доповнення образу. Це стильний аксесуар, який допомагає зробити життя комфортнішим. Сучасні пропозиції виробників відрізняються за конструкцією, фактурою, кольоровою палітрою та декором. Відмінності можливі за багатьма ознаками, але почати варто із зовнішнього виконання.

Щоб дізнатися про форми сумок та їх назви, не потрібно сильно заморочуватися. Розподіл відбувається за закладеною геометрією. Продукція може бути квадратною, круглою, напівкруглою, прямокутною, трикутною, трапецієподібною. На окрему увагу заслуговують варіанти вільного крою. Під ними маються на увазі моделі нестандартного дизайну, які виготовляються вручну або входять до лімітованих колекцій. Сьогодні дівчата можуть купити екземпляри у формі серця, губ, тварин та ін.

Види та назви жіночих сумок за призначенням

Товари такого плану вважаються невід'ємним атрибутом складеного аутфіту. Виріб повинен повною мірою відповідати заданій стилістиці та конкретному випадку. Залежно від того, для яких цілей призначена сумочка, виконується поділ на такі види:

  • Повсякденні. Головні переваги – зручність та практичність. Виготовляються з м'яким або твердим каркасом, стриманим кольором, різноплановими формами, але з хорошою місткістю. Можуть передбачати цікавий дизайн.
  • Господарські. Об'ємні аксесуари для шопінгу, які передбачають комфортне носіння на плечі. Розрізняються по кольоровій гамі та декору. Чудово поєднуються з повсякденним одягом.
  • Ділові. Характеристики сумки: щільний каркас, функціональність, строгі та лаконічні форми та відтінки. Щоб упорядкувати документи та канцелярське приладдя, оснащені необхідними відділеннями та кишенями.
  • Вечірні. Як правило, невеликих розмірів моделі, які ідеально підходять для урочистостей та заходів. Всередину можна скласти косметику, ключі, смартфон. Щоб чітко витримати стилістику, рекомендується підібрати варіант, який по відтінку збігатиметься з взуттям, одягом або прикрасами.
  • Дорожні. Такі різновиди сумок виділяються місткістю, за рахунок чого в подорож можна взяти все необхідне. Якісні товари передбачають міцні ручки та зручний плечовий ремінь. Каркас, матеріал та колір підбираються, виходячи з особистих переваг.
  • Спортивні. Схожі з попередньою продукцією за параметрами місткості та легкості. Передбачають кілька великих кишень із застібками для взуття та спортаксесуарів. Обов'язково є просторий відсік під одяг. Основні представники – шкіряні та із синтетичної тканини.
  • Пляжні – яскраві, місткі, надягаються на плече. Серед плюсів відзначають міцність, легкість, компактність у складеному стані.

Основні види та назви сумок: мода 2022

Класифікація складається з назв, за якими вироби розрізняють стилісти, дизайнери та покупці.

Шопер

Великі м'які аксесуари прямокутної форми, з двома ручками, щоб носити в руках або на плечі. Об'ємні моделі, які вибирають за їхню місткість. Якщо по-простому, то їх називають торбою. Серед усього різноманіття можна знайти як стильну сумочку, так і великий шопер для щоденного користування. Найчастіше у шопера відсутня застібка, верх залишається відкритим, а ручки вільно розкриваються на всі боки. Так ви зможете легко скласти всі покупки всередину.

Хобо

Безкаркасні варіанти з напівкруглим вирізом верху або м'якою складкою. Оснащуються суцільною ручкою, щоб носити на згині ліктя чи плечі. Хобо унікальна, за рахунок чого її неможливо переплутати з іншою продукцією. У виробництві використовують м'яку шкіру з гладкою поверхнею та замшу, щоб форма змінювалася в залежності від наповнення. Хобо часто застосовується для формування образу в етно-стилі.

Сумка-ранець

Сьогодні товари такого плану отримали моднішу назву – сетчел. Зовні схожі на прямокутний діловий портфель. Найчастіше жорсткі, шкіряні, закриваються клапаном, надягаються через плече. Сучасний список екземплярів, що відносяться до сетчела, значно розширився.

Рюкзак

Представлений виробом із двома лямками для носіння на спині. Рюкзаки практично у всіх виконаннях передбачають наявність короткої ручки у разі, якщо знадобиться нести їх у руці. У продажу зустрічаються спеціалізовані, шкільні, щоденні аксесуари. Затребуваними визнані міські рюкзаки, які виготовляються переважно зі шкіри, з лаконічним оформленням. Виступають альтернативою звичній сумочці.

Клатч

Характеризується компактними або середніми розмірами, відсутністю ручки, довгим ремінцем або ланцюгом для комфортного носіння. Жінки особливо полюбили клатчі за те, що сьогодні їх шиють у найрізноманітнішому дизайні, що робить їх актуальними під ділове, вечірнє, кежуальне вбрання.

Багет

Класика, що візуально подовжена, а ширина в рази перевищує висоту. Невелика ручка зручна для носіння в руках та на плечі . Це продукція, яка підійде як для романтичних образів, так і для роботи в офісі.

Класифікація сумок за рівнем жорсткості

За тактильними відчуттями вироби можна поділити на три різновиди:

  • М'які.
  • Жорсткі.
  • Напівжорсткі.

Перші – не тримають форму, виробляються з тканини. Ідеальні для прогулянок та поїздок. Виробники пропонують гарні моделі під витончені аутфіти. Жорсткі – це вибір для ділових сумочок по типу саквояжу, папки, портфеля, валізки та ін. Напівжорсткі – оптимальний варіант, у якого жорсткий каркас обтягнутий м'яким матеріалом. Їм віддають перевагу за ергономічність, універсальність та практичність. Інтернет-магазин Paradise Style пропонує розширений асортимент товарів. Головні пріоритети у роботі – висока якість та доступні ціни. Придбати сумку можна з доставкою по Україні.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися