Як почистити підкладку шкіряної сумки

 

Сумки є таким же важливим елементом одягу, як взуття, пальто або куртка, тому вони вимагають належного догляду. Багато регулярно чистять їх зовні, але забувають про підкладці, яку теж потрібно регулярно очищати від пилу і забруднень. Про те, як почистити тканину всередині сумки без звернення в хімчистку, ви дізнаєтеся з цієї статті. Якщо застосувати наші поради, цей аксесуар прослужить довго і буде радувати вас зручністю і чистотою.

Як почистити шкіряну сумку всередині?

чистка кожаной сумки

Чистка сумки - це ідеальний привід для наведення порядку. Адже при щоденній експлуатації в середині може накопичуватися багато сміття.

Для початку потрібно ретельно спорожнити сумку, тобто витягти з неї всю інформацію, в тому числі і дрібні речі, які могли потрапити за підкладку.

Після вилучення всіх предметів зсередини ретельно огляньте кишені і куточки. Перевірте, чи не лежить за нею чи стара квитанція, непотрібний чек або фантик від жувальної гумки. Потім широко відкрийте сумку, переверніть догори дном і витрусити пил і бруд, що скупчилася під час використання. Не забувайте про кишені на блискавці.

Якщо підкладка знімна, її можна витягти і випрати. Якщо вона не знімається, то для збору дрібного сміття можна використовувати пилосос або липкий валик для одягу.

Як помити сумку всередині?

как почистить подкладку сумки

Перед тим, як випрати шкіряну сумку всередині, уважно прочитайте рекомендації виробника, зазначені в інструкції. Більшість моделей з натуральної шкіри виробники не рекомендують прати вручну, не те, що в машині.

Перш ніж застосовувати будь-який засіб для чищення (порошок, сода або миючий засіб для посуду), протестуйте його дію на непомітній шматочку тканини. Щоб безпечно почистити сумку всередині, використовуйте просто вологу ганчірку. Сильні плями можна видалити за допомогою м'якої миючої рідини або мильного розчину. Нанесіть невелику кількість на чисту тканину і протріть забруднену ділянку, не сильно натискаючи.

Більш стійкі плями, такі як сліди від ручки або косметики (помади, туші або олівця), обробіть ватним спонжем або тампоном, змоченим в спирті або в перекису водню. Залиште сумку на кілька хвилин в сухому місці, щоб вона могла вбирати вологу.

Якщо всередині пролилася сильно пахне рідина або відкрився контейнер з обідом, вилийте трохи засобу для чищення для посуду на чисту м'яку губку і витріть підкладку

Замість кошти для посуду також можна використовувати вологі серветки для догляду за шкірою, які не містять алкоголю або барвників і злегка зволожені. Вони здійснюють більш делікатну обробку пофарбованого матеріалу підкладки. Намагайтеся робити легкі рухи, не тріть ці місця дуже сильно, так як це може призвести до механічного пошкодження поверхні.

Потім зітріть зайву вологу безворсовою тканиною (переважно бавовною - шматком старої футболки).

Залиште сумку в сухому місці на кілька хвилин, перш ніж наносити живильний або глянсове засіб для догляду за шкіряними поверхнею зовні. Воно запобігає розтріскування шкіри, а також робить її більш стійкою до подряпин і інших механічних пошкоджень.

Якщо ви хочете, щоб сумка служила вам довгі роки, не забувайте чистити підкладку і просочувати шкіру не рідше одного разу на квартал. Захищений матеріал буде більш стійким до проникнення бруду і води всередину.

Щоб уникнути деформації після чистки, набийте вже суху сумку газетами і зберігайте в спеціальному тканинному мішку.

 

Чи не кожну сумку можна носити цілий рік, тому в інтернет-магазині Paradise Style, Слід купити кілька сумок для носіння в різні сезони. Сильні заморозки взимку і спекотна погода влітку погано позначаються на лакованій шкірі. З виробами з нубуку або замші не варто виходити з дому під час зливи або мокрого снігу. Ні в якому разі не можна сушити шкіряні вироби сушаркою або поміщати на радіатор.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися