Що робити якщо намокла шкіряна сумка

 

Продукція з натуральної шкіри завжди цінувалася за міцність і довговічність. Вони довго радує своєю привабливістю і естетичністю за умови правильного догляду в залежності від типу шкіри (це зазвичай вказано на етикетці). Оскільки не всі про це знають, ми вирішили надати детальну інформацію.

Що потрібно знати про догляд за шкіряними сумками?

Більшість сучасних аксесуарів (близько 80%) виготовляють з натуральної коров'ячої шкіри. Вона сильно схильна до подряпин і заломів, що виглядає «під старовину» і надає їй вінтажний шарм.

Така шкіра здатна розтягуватися, якщо шкіряна сумка намокла від дощу або мокрого снігу. Для надання потрібної форми наповніть її папером, а потім просушіть при кімнатній температурі. Ні в якому разі не можна сушити сумку з натуральної шкіри на батареї, використовувати фен або будь-які нагрівальні прилади. Шкіра від цього стає:

  • жорсткою,

  • ламкою,

  • втрачає свій вигляд і інші якості.

Видалення невеликих забруднень зі шкіряною поверхні легко здійснити за допомогою вологої м'якої тканини, целюлозної серветки, м'якою поролоновою губки або ватного спонжа. Намочіть трохи ганчірочку і дбайливо протріть поверхню. Чи не вологою серветкою. Вона оброблена спиртовим розчином, що ушкоджує верхній захисний шар і барвник шкіри. Щоб сумка з натуральної шкіри завжди була як нова, періодично її необхідно обробляти спеціально призначеними речовинами.

Краст-шкіра - що це?

Це вид шкіри, який відрізняється довговічністю і стійкістю до утворення подряпин. Його називають «галантерейним» або краст-шкіра ( «краст» в перекладі з англійської означає кора). Раніше шкіру обробляли на фабриках не синтетичний речовинами, а рослинними настоями, що містять деревну кору.

Головна особливість такої шкіри - зовнішня сторона. Оскільки у неї відсутня поверхнева обробка поліуретаном або лаком, то залишається природний малюнок.

якщо промокла сумка зі шкіри цього типу, необхідно витерти її сухою м'якою ганчіркою. При наявності бруду, плям від кави, вина, соку або помади потрібно використовувати слабощелочние засоби по догляду за шкірою (розчинник для плям і крем).

Прати такі вироби не можна, тому що цей матеріал втратить свою еластичність, а слідом і міцність. Для додання м'якості періодично їх потрібно обробляти спеціальними препаратами.

Що робити, якщо намокла шкіряна сумка з матеріалу флотар?

Флотар відрізняється об'ємної поверхнею, м'якістю на дотик, міцністю на розрив, еластичність. Після вичинки лицьова сторона цього виду шкіри стає рифленою. Вона не нагрівається влітку і не дубєєт на холоді.

Догляд такий же, як і для інших видів натуральної шкіри. Якщо вона потьмяніла, протріть її апельсинової скоринкою. Цей спосіб додасть гарний блиск рифленої поверхні.

Основні поради по догляду за виробами із замші

З лицьового боку ця свиняча або цапина шкіра - ворсиста, з виворітного - гладка. Для очищення від бруду, потертостей і засаленість,

слід використовувати спеціальну гумову щітку для замші.

якщо погода намочила шкіряну сумку із замші, то потрібно почекати, поки вона остаточно висохне, і лише після цього чистити.

Как ухаживать за кожаной сумкой, средства по уходу за белыми ...

Що робити, якщо намокла шкіряна сумка з матеріалу рослинного дублення?

Перед виготовленням аксесуарів шкіру замочують в дубильному екстракті з кори дерев, листя і коріння в спеціальному барабані. Завдяки цьому вона знаходить довговічність. Однак таким виробам не можна намокати! Вода вимиває всі масла і інші захисні речовини зі шкіри, позбавляючи її міцності.

Для очищення і надалі запобігання пересихання поверхні необхідно протирати сумку вологою ганчіркою.

Шкіряні вироби слід зберігати в темному і прохолодному місці. Класти їх у пакети з поліетилену ні в якому разі не можна. Для цієї мети використовуйте полотняні мішечки з вентильованими отворами. Щоб сумка не втратила своєї форми, покладіть всередину зім'яті газети або папір.

 

Якщо ви не знали про ці правила і допустили промокання сумки, після якого не змогли надати їй первісний вигляд, не переживайте. подивіться каталог інтернет-магазину Paradise Style. Тут ви обов'язково знайдете гідну заміну своєму зіпсованому аксесуару, і навіть не одну.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися