Як вкоротити шкіряний ремінь на сумці

 

При покупці сумки або пояса з більш довгим ременем його завжди можна вкоротити до більш підходящого розміру. Це дозволяє сміливо замовляти вподобані вироби зі шкіри та шкірозамінника собі або для подарунка в інтернеті, не побоюючись, що вони не підійдуть по довжині і по фігурі. Головне - знати, як можна вкоротити ремінь. Але якщо він вийде коротким, доведеться замінити його або придбати новий пояс або сумку.

Як вкоротити шкіряний ремінь класичного типу?

кожаный ремень

Багато сучасних моделей поясів виготовляють практично з ідентичним способом кріплення пряжки - або на гвинті, або на затиску. Вони складаються з 6 отворів на кожні 2,5 см, що дозволяє відрегулювати їх коло на 12,5 см.

Щоб правильно підібрати довжину потрібно знати висоту окружності, на якій ви носите ремінь. Це відстань від початку затиску до центрального отвору (A). Закріплювати ремінець з центральним отвором, оскільки в цій конфігурації він забезпечує додатковий простір з кожного боку і високий комфорт при носінні.

  • A - розмір ременя, тобто окружність талії.

  • B - довжина ременя без пряжки - завжди на 15 см довше окружності талії (A).

  • C - відстань між отворами - 2,5 см.

Наприклад, якщо окружність талії становить 90, то розміри пояса будуть 90/105 см.

Послідовність дій того, як вкоротити ремінь і на гвинті, і на затиску, приблизно однакова.

Виконайте ці кілька простих кроків:

  • Відпустіть гвинт, який кріпить пряжку до ременя. В інших моделях - відкрийте затиск або відкрутіть болт.

  • Обережно зніміть пряжку, щоб не пошкодити ремінь.

  • Перед тим, як вкоротити ремінь з натуральної шкіри, виміряйте правильну довжину, щоб відрізати. Довжину ремінця найкраще вибирати так, щоб можна було легко закріпити середнє отвір. Це дасть більше можливостей для маневру при подальшому використанні вироби. Потрібно враховувати і довжину пряжки. Для цього слід його надіти і відзначити місце, де планується отвір. Потім - зняти його і ще раз виміряти відстань до середнього отвори від точки, яку ви зазначили.

  • Укоротите ремінь на виміряну довжину з боку пряжки.

  • Відзначте місце для петлі на правильному відстані. Не поспішайте викидати відрізаний шматок ремінця. Його можна використовувати як шаблон для попередньої розмітки дірочок.

  • Зробіть за допомогою ножа надріз для отвори, через нього пройде кріпильний гвинт. Для його пробиття будуть потрібні молоток і цвях. У деяких випадках, якщо аксесуар виготовлений з щільної шкіри, краще використовувати дриль або гостре шило. Але ні в якому разі не намагайтеся вирізати отвори ножем або лезом. В результаті цих дій можуть утворитися надрізи, за якими дірочка розтягнеться і остаточно розірветься.

Все, залишається встановити назад пряжку і ретельно закріпити гвинт. Отриманий аксесуар можна приміряти, протягнути в пояс штанів і носити.

Як вкоротити пояс з затискачем або ремінь на сумці?

Модель з затискачем вкорочувати значно легше, ніж з гвинтом. Щоб вийняти ремінь, спочатку необхідно відігнути спеціальний фіксуючий язичок, який знаходиться на стороні пряжки. Потім з цього ж боку відміряти зайву довжину і відрізати її ножицями або канцелярським ножем. Після цього залишився обрізаний край слід вставити назад в пряжку і ретельно зафіксувати, переконавшись в надійності кріплення.

 

Тепер ви знаєте, як правильно скорочувати пояс по фігурі або ремінь сумки для отримання потрібного і зручного розміру. Нічого складного в цьому немає. Всі зазначені дії здійснюються швидко і легко. Якщо ви все зробили правильно по інструкції, то довжина ременя буде ідеальною.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися