Як правильно сушити парасольку. Ви точно цього не знали!

 

Парасолька - це незамінний аксесуар для всіх. Він надійно захищає від дощу і вітру, доповнює стиль і образ. Історія його появи налічує понад 100 років, протягом яких він неодноразово модифікувався, але в цілому його функціональність збереглася і в наші дні.

Попри те, що люди використовували парасольку протягом століть, як правильно його сушити, більшість з них навіть поняття не мають. Сперечаємося, що і ви теж? Прочитайте статтю до кінця і переконайтеся в цьому.

Як неправильно сушити парасольку?

Прийнято залишати парасольку відкритим після дощу на підлозі. В офісах один з кутів складається з відкритих парасольок для сушки. Але в європейських країнах таке не практикують. там мокрі парасольки кидають на підлогу прямо на порозі. Ніхто не звертає уваги на утворилися калюжі. Іноді використовують відро в якості підставки для мокрих парасольок.

І в першому, і в другому випадку неправильна сушка призводить до розтягування і ослаблення вологої тканини купола. Матеріал починає провисати, і виріб втратить привабливий зовнішній вигляд.

Ще одна важлива причина, чому мокрий парасольку можна залишати відкритим, - матеріал, з якого виготовлені такі пристрої, обробляють спеціальними гідрофобними засобами. Завдяки їм людина залишається сухим під дощем, а вода стікає. Через висихання парасольки у відкритому стані тканина буде провисати під власною вагою, оскільки вона просякнутий вологою. Це буде розтягувати її і знижувати гідрофобні властивості.

Просушування парасольки в частково відкритому вигляді займе більше часу, ніж в повністю відкритому, але матеріал збереже свої міцність, яскравість і гідрофобні властивості, буде служити набагато довше.

Інші поширені помилки того, як сушити парасольку після дощу

  • Не можна сушити парасольку на сонці. Це призведе до потускнению кольору під впливом сонячних променів. Можуть з'явитися плями і знебарвлені місця.

  • Вологий аксесуар не слід класти на полицю в складеному вигляді або в коробку. Через це тканина стане гнити. Виріб буде безнадійно пошкоджено. Через вологу спиці покриються іржею, а на тканині з'явиться чорна цвіль. Вона не тільки псує зовнішній вигляд виробу, але і завдає шкоди здоров'ю. Через цвілі людина починає хворіти, причину буде визначити складно.

  • Небажано сушити парасольку поруч з батареєю та іншими нагрівальними приладами. Так, здається, що завдяки цьому матеріал висохне швидше! Але висока температура від таких пристроїв значно сушить матеріал. Тканина стає дуже жорсткою, і купол деформується.

Як правильно сушити парасольку: покроковий алгоритм

Ховаючись в приміщенні від дощу, спочатку потрібно швидко відкрити і закрити парасольку кілька разів, щоб позбутися від залишкової вологи. Сушать його тільки в напівзакритому стані. У розгорнутому вигляді спиці розбовтані, матеріал розтягнутий, в результаті чого він починає швидко протиратися і протікати.

Рекомендується повісити парасольку на гачок, дверну ручку або вішалку, щоб матеріал провітрювався з усіх боків. Це положення дозволить добре висохнути, не допускаючи розтягування купола.

Виробники рекомендують купувати спеціальний чохол, в якому буде текти вся волога.

Виняток - парасольки з металевими спицями. Після сушіння вони повинні бути повністю відкриті і залишені в такому вигляді на 30 хвилин. Потім раму потрібно протерти сухою тканиною і обробити базової мастилом.

Не забудьте висушити матеріал до кінця, інакше з'явиться затхлий запах, плями на поверхні матеріалу і цвіль. Після повного висихання купола акуратно складіть матеріал навколо рамки і помістіть парасольку в сухий чохол.

Як правильно сушити парасолю після дощу, якщо ви прийшли в гості, в театр або в ресторан?

Якщо на вулиці йшов сильний дощ і вам довелося увійти в кімнату з мокрим парасолькою? Згідно з правилами етикету, потрібно запитати господарів будинку квартири, будинку, офісу, персонал ресторану або театру, як і де краще всього розмістити парасольку, щоб сушити його.

Прекрасно, якщо передбачена спеціальна стійка, на якій можна поставити тростину або парасольку-напівавтомат.

Якщо - ні, можете повісити його на вішалку так, щоб вода не капала з нього і не бруднила інші предмети. Ви можете поставити його на балконі, попросивши господарів супроводжувати вас там.

Ви вже знаєте, як правильно сушити мокрий парасольку. Якщо виконайте всі процедури правильно, він не втратить колір і форму, буде довго служити і захищати вас від дощу і снігу.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися