Як вибрати чоловічий рюкзак для роботи, навчання та подорожей: корисний гайд

Стильний чоловічий рюкзак – дуже зручний атрибут гардеробу, якому сьогодні віддають перевагу люди різного віку. Вибір на його користь роблять ті, хто постійно перебуває в русі та прагне звільнити руки. Особливо це корисна річ для дівчаток та хлопчиків шкільного віку, студентів, молодих людей. Якщо підібрати практичний та функціональний варіант, то з ним можна вирушати у подорож, відрядження, на тривалу прогулянку. Максимальний комфорт протягом дня гарантовано.

Основні види рюкзаків

Сучасні чоловічі та жіночі аксесуари такого плану пропонуються у широкій різноманітності за призначенням, розмірами, кольором та іншими параметрами. Цей звичний для всіх предмет сьогодні здатний повноцінно замінити сумку. Основні різновиди, які можуть знадобитися в житті: великі похідні або туристичні, середні універсальні, повсякденні компактні міські. Пропозиції відрізняються за матеріалом виготовлення, зовнішнім оформленням та закладеною специфікою. Як правило, вони класифікуються на три типи:

  1. Жорсткі. Характеризуються міцним твердим каркасом, який у окремих випадках виконується знімним.
  2. М'які. Передбачають відсутність каркасу, через що конструкційно схожі на мішок.
  3. Напівжорсткі. Користуються найбільшим попитом серед покупців за рахунок стильного виконання. Головна їхня перевага – комплектація спеціальними ребрами жорсткості, завдяки яким навантаження на спину розподіляється рівномірно.

У плані функціональності продукцію можна поділити на кілька категорій:

  • Туристичні.
  • Спортивні.
  • Для міста.
  • Дитячі.
  • Молодіжні.
  • Пляжні та ін.

Відповідальні торгові марки у виробництві застосовують виключно міцні, зносостійкі натуральні та синтетичні основи, які додатково припускають водовідштовхувальне просочення.

Звертаємо увагу на матеріал

Рюкзаки для навчання зазвичай створюються з текстилю, брезента. Особливість тканин – практичність, міцність, зовнішня привабливість при мінімумі зусиль для догляду та очищення. Це ідеальне рішення для учнів, оскільки передбачається часта експлуатація. Мандрівникам, велосипедистам рекомендується звернути увагу на нейлон. Відрізняється легкою вагою, зручністю, здатністю протистояти будь-яким атмосферним проявам.

Моделі з натуральної шкіри виглядають стильно, солідно, ідеально підходять, щоб підкреслити імідж та високий статус власника. Допускається цілорічне носіння за будь-якої погоди. Єдиний мінус – висока вартість. Однак вона виправдана бездоганною якістю, довговічністю, надійністю. Дизайнерські екземпляри виступлять модним акцентом та гармонійно доповнять стиль. Більш доступна за ціною – екошкіра, проте вона передбачає нетривалість носіння. Незалежно від віку та статі, для літнього сезону рекомендується розглянути товари з поліестеру, які переважні за невелику вагу та зручність.

Як вибрати чоловічий рюкзак за розміром

Для повсякденного використання варто придбати виріб об'ємом до 30 літрів. Оптимально підбирати з діапазону 15-25 літрів, враховуючи скільки речей планується носити з собою. Зверніть увагу, що одночасно з літражем розглядаються габарити – довжина, ширина, висота. Тому що за великих розмірів конструкція може бути порівняно плоскою. До таких відносяться, як правило, рюкзаки для ноутбука та техніки, що робить їх ідеальними для поїздок у громадському транспорті. А ось об'ємні варіації, що виступають, краще задіяти для подорожей та відряджень.

Ортопедична спинка

Рюкзаки для школярів в обов'язковому порядку повинні мати такий елемент. Однак дорослі версії лише в окремих випадках мають ортопедичну спинку. Головна особливість подібної деталі – наявність згинів та подушечок, які повторюють анатомічну форму спини. Представлена будова корисна, комфортна та безпечна для хребта.

Характеристики лямок

Важливо, щоб вони були широкими, регульованими та м'якими. На окрему увагу заслуговують вентильовані лямки, що особливо цінно в літній період під час спеки. Деякі аксесуари можуть запропонувати невелику кишеньку, розташовану на лямці. Рюкзаки для студентів та учнів у школі в ідеалі повинні оснащуватися S-подібними лямками. Міцні моделі комплектуються нагрудним ременем, щоб знизити навантаження на плечі.

Корисний також ремінь на стегна з м'якою підкладкою, що дозволяє рівномірно розподіляти тяжкість. При щільному його закріпленні можна зняти частину вантажу з хребта та направити його на стегна. В окремих випадках можуть бути приховані ремінці, які можна прибирати, що робить з них повноцінну валізу.

Сьогодні затребуваними вважаються однолямкові пропозиції, представлені в каталозі інтернет-магазину Paradise Style. За способом носіння вони більше схожі на сумки через плече, але при цьому обсяг набагато менше. Якщо ви хочете урізноманітнити свій арсенал, рекомендується додати до гардеробу ергономічні однолямкові вироби. За бажанням можна носити на спині або спереду на грудях. Допускається можливість перестібати лямку праворуч/ліворуч, щоб вибрати найбільш зручний варіант.

Внутрішня або зовнішня рама

Така характеристика доречна до рюкзаків для подорожі та туризму, але варто детальніше вивчити її. При будові із внутрішньою рамою, як правило, передбачається величезний відсік у внутрішньому просторі та 1-2 зовнішніх відділень на блискавці. Зовнішня рамка відповідає за організацію зовнішніх відділень. Для щоденного користування доцільними є легкі екземпляри з внутрішнім каркасом. Вони відрізняються стильним дизайном та значно спрощують рухливість власника. Для екстремальних походів зі спорядженням підійде продукція з важкою зовнішньою рамою, яка дозволяє перенесення більшої кількості речей.

Простий та швидкий доступ до вмісту

Незалежно від обраного різновиду та стилістики, конструкція повинна передбачати додаткові кишені та відсіки. Організованість простору допоможе використати аналог сумки більш функціонально, а не як безкаркасний мішок. Наявність доступних відділень забезпечує швидкий пошук потрібних предметів. Рюкзак для офісу додатково повинен мати спеціальне місце для розміщення ноутбука. Рука повинна вільно проходити та легко витягувати девайс. Щоб гарантувати надійне зберігання всього вмісту, важливо звернути увагу на можливість закривати на замок.

Застібки

Торгові марки пропонують різні види для захисту вашого аксесуара:

  • Блискавка. Універсальний тип, який застосовується на усіх можливих товарах такого плану. Часто зустрічається на рюкзаках для міста, де також виступає декоративною складовою.
  • Клямки, які в основному виготовляються із пластику. Головна задача – закрити основний відділ та зовнішні кишені. Також клямки є фіксаторами ремінців у туристичних моделях.
  • Шнурки. Як правило, оснащуються спеціальними пластиковими чи металевими фіксаторами. Найчастіше подібні деталі є у спортивних, туристичних, міських варіаціях. Потрібен мінімум часу, щоб закрити відсік.

При розгляді доступних рішень зважайте на ці моменти, щоб забезпечити надійний захист ваших особистих речей.

Додаткові аспекти вибору

  • Безпечні кишені. Виробники дбають про те, щоб максимально утруднити злодіям задачу влізти у вашу сумку у транспорті, на вокзалі або в аеропорту. Головна відмінність таких товарів – зовнішня естетичність, яка перегукується із підвищеним рівнем безпеки. Використовувана під час виготовлення тканина – стійка до порізів, блискавки – приховані.
  • Зручність для тренажерного залу. Багато хто купує подібну продукцію для походів на тренування. У такому випадку варто розглянути легкі, але місткі екземпляри, в яких вистачить місця для тренувального одягу та взуття, спортивного інвентарю, купального приладдя.
  • Відділ для ноутбука. Підходить також для планшета та інших гаджетів, які потрібні для школи чи офісу. Рюкзаки для роботи з таким чохлом захищають обладнання від сміття, пилу, незначних ударів. При виборі варто орієнтуватися на розмір девайсу, саме від цього залежать габарити виробу. Також важливий параметр – покриття з гарною вологостійкістю, щоб уберегти техніку під час дощу та снігу.
  • Зовнішні кишені, в яких можна розмістити пляшку з водою, телефон, сонцезахисні окуляри та інше.

Подібні атрибути – кращі порівняно з сумками та портфелями. Це пов'язано з показником місткості, функціональності та зручності експлуатації. Як наслідок – спина не втомлюється, а руки залишаються вільними. Вага практично не відчувається. Сьогодні дизайнери представили різноманітні рішення для всіх сфер життя.

Покупки на вигідних умовах в інтернет-магазині Paradise Style

У нашому асортименті зібрані товари для дітей, дівчат та хлопців. Всі пропозиції відрізняються високою якістю, яку ми завжди перевіряємо перед відправкою замовнику. Ручки витримують заявлену вагу, шви – рівні та надійні. Завдяки співпраці безпосередньо із виробниками вартість залишається на демократичному рівні. Онлайн-каталог створено таким чином, щоб ви швидко могли знайти потрібну модель. Ви також можете звернутися до нашого фахівця, який розповість, як вибрати жіночий рюкзак, для чоловіка чи дитини.

Оформлення замовлення на сайті займає мінімум часу. Магазин організовує оперативну доставку до всіх регіонів України протягом 1-3 днів. Ви також можете скористатись самовивозом у Вінниці.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися