Як почистити і випрати парасольку в домашніх умовах?

 

Ви замислювалися про те, чому з часом навіть самий якісний і дорогий парасольку виглядає не естетично?

На ньому з'являються плями, іржавіють і гнуться спиці.

Справа в тому, що різні види забруднень осідають на парасольці, що з часом може призвести до його руйнування. Пил, пилок, комахи - лише деякі з них.

Тканина, з якої виготовлений купол парасольки, схильна до впливу погодних умов, таких як дощ чи різкий сонячне світло.

Систематична чистка парасольки допоможе не тільки подбати про естетичності зовнішнього вигляду, але і продовжити його термін служби.

Перевірені способи того, як правильно почистити парасольку, перераховані в цій статті.

стирка зонтика

Що потрібно зробити перш, ніж почистити парасольку?

Перед виконанням процесу відновлення первісного зовнішнього вигляду парасольки необхідно звернути увагу на наступні нюанси:

  • рівень і ступінь забруднення,

  • в яких місцях,

  • загальний стан аксесуара.

Перед тим, як почистити парасольку, треба перевірити, чи можна зняти його з механізму. Якщо це неможливо, розкладіть його на плоскій поверхні на траві, плитці або стільці, що полегшить доступ до всієї тканини.

Наступний крок - ретельно промити матеріал водою, тому що вже на цьому етапі вийде видалити з поліестеру або нейлону багато пилу і бруду.

Якщо аксесуар сильно запилений, його потрібно витерти губкою, змоченою в мильній воді. Для цього дуже брудний шар необхідно просочити піною від мильного розчину і залишити на 10 хвилин. По закінченні цього часу його слід відкрити в ванні і промити теплою водою. Потім відкласти, щоб дати висохнути. Щоб металеві здебільшого не заіржавіли, слід змастити їх вазеліном.

Як випрати парасольку в домашніх умовах?

моющие средства для зонтика

Використовуйте підручні засоби і змішуйте прості інгредієнти, які є практично в кожному будинку.

Один з найпростіших способів - розчинити 2 столові ложки стружок рідкого мила в 2 склянках теплої води. Бажано, щоб мило було сірого або білого кольору. Кольорове - може залишати плями на світлій тканині, спотворювати малюнок.

Отриманий розчин найкраще налити в аерозольний балон і обприскати їм весь матеріал. Суміш слід залишити на поверхні на півгодини. Потім - протерти її м'якою щіткою, приділяючи особливу увагу місцям, де є великі плями і бруд.

Ефективний метод того, як почистити парасольку від жирних плям, - використання професійних засобів для комплексного очищення. Вони розчиняються у воді, і отриманий розчин наноситься на обидві сторони тканини. Потім матеріал необхідно очистити щіткою і бажано змити препарат за допомогою садового шланга під сильним напором води або під краном.

У боротьбі зі стійкими плямами також допоможуть:

  • оцет 9%. Він не тільки впорається з брудом, а й поверне початкові кольори. Розчиніть 2 столові ложки оцту в літрі води. Змочіть кухонну губку в отриманому розчині. Вимийте всю поверхню виробу. Полоскати не обов'язково. Після очищення парасоль повинен бути повністю висушений;

  • аміак. 5 мл додають в 100 мл окропу. Змочують у ній спонж або м'яку тканину і видаляють нею бруд з парасольки;

  • пральний порошок або чистячі засоби для посуду. Розлучаються з водою, наносяться на кисть і видаляють забруднення;

  • мурашиний, борний, етиловий спирт, одеколон від 70 до 90 °. Поролонову губку змочують спиртом і протирають забруднену ділянку.

Як почистити парасольку в домашніх умовах і оновити його?

Якщо збляк колір, малюнок став нечітким, ефективний спосіб того, як відмити парасольку, - розпорошити і натерти матеріал розчином оцту (1 столова ложка на 2 склянки води). Якщо забруднення не зникли, необхідно очистити такі ділянки щіткою, змоченою в сильно солоній воді або слабкому розчині соди. Потім потрібно видалити висушені кристали солі сухим пензлем.

Для того щоб освіжити вицвілий чорний або темний парасольку, його необхідно протерти тканиною, яка змочена в сильно концентрованому розчині кухонної солі.

Виріб з яскравими принтами слід раз на місяць обробляти м'якою тканиною, змоченою рідиною, в складі якої міститься невелика кількість спирту.

Як випрати парасольку чорного і білого кольорів?

Чорний парасолька - практичний аксесуар, але на ньому часто виникають жовті плями і смуги, які можна прибрати за допомогою:

  • господарського мила. Його слід подрібнити на дрібній тертці і отриману стружку всипати в теплу воду. Замочують забруднене парасольку в цьому розчині на 30 хвилин. Потім промивають під водою;

  • заварки чорного чаю. 2 чайні ложки або 2 чайних пакетика залити склянкою окропу - 250 мл. Занурте щітку в чайне листя і протріть забруднені ділянки.

білий зонт виглядає елегантно, але на ньому сильно помітні найменші забруднення, розлучення і іржа, які можна видалити:

  • розчином лимонної кислоти або соком вичавленого лимона. Для приготування розчину 2 г кислоти розводять в 25 мл теплої кип'яченої води; содою, змішаної з водою до консистенції густої сметани. Її втирають в пляму і залишають на 25 хвилин, потім змивають.

Як правильно зберігати парасольку?

Перш ніж складати або класти парасольку в спеціальний чохол, його висушити його. Якщо пропустити цей крок, це може привести до утворення цвілі на матеріалі, яку видалити майже неможливо. Сушіть його завжди відкритим, щоб тканина і спиці добре просохли. Передчасно згорнутий і заправлений в чохол парасольку може покритися пліснявою, а спиці - заіржавіти. Тому після миття парасольки розкрийте його і залиште в відкритому положенні до повного висихання.

Час від часу протирайте спиці та інші металеві деталі тканиною, змоченою скипидаром. Якщо ви не плануєте використовувати його протягом наступних кількох місяців, зберігайте парасольку в чохлі в сухому приміщенні.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися