Як правильно підібрати аксесуари до свого образу

 

Те, як ви виглядаєте і відчуваєте, пов'язане одне з одним. Це загальновідомий факт, який підтверджують психологи і стилісти всього світу. 

Власний стиль і правильно підібрані аксесуари позитивно впливають на сприйняття себе, додають впевненості, підвищують почуття цінності і значно впливають на самооцінку.

Як правильно створити гардероб? Як знайти свій стиль? Які аксесуари необхідно мати і в якій кількості? Відповіді на ці питання, ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю.

Як правильно підібрати аксесуари до одягу?

Кожна людина індивідуальна. У всіх різна життєва ситуація і різні потреби, тому як абсолютно різний одяг, так і аксесуари, вийде підібрати правильно по-різному. 

У пресі, в блогах або в книгах публікують списки найбільш функціональних елементів гардероба, розповідаючи, які види аксесуарів в ньому повинні бути. Це все одно, що твердити про те, що у кожної людини обов'язково повинна бути біла сорочка, навіть якщо він звик носити тільки сині або червоні футболки або зовсім одягається в темній колірній гамі.

Відповідно до принципу незабутньої Коко Шанель, аксесуари в одязі повинні додати родзинку в образ, а не домінувати над нею. Краще мати кілька якіснихвиробів, ніж тонну кустарно виготовлених речей, які виглядають дешево і неохайно.

Як створити свій стиль і підібрати до нього аксесуари?

Такий процес має починатися з спостереження. Ця стадія може бути довгою, стомлюючої, однак її не уникнути. Швидкого і ефективного ради на всі випадки життя не існує. Не вірте, коли пишуть про те, що потрібно купити 10 будь-яких речей, серед яких:

  1. капелюх,

  2. сумочка,

  3. ремінь,

  4. хустку, 

  5. шарф, 

  6. окуляри,

  7. браслет,

  8. сережки,

  9. ланцюжок,

  10. кільце. 

Тоді завжди буде, що надіти до будь-якого вбрання. Так не працює, тому що це помилкова думка. 

На 100% ефективно почати шлях до свого стилю з мінімалізму - 7 нових речей за 7 днів. Це дозволить:

  • перевірити більшу частину свого одягу на сумісність з новими деталями;

  • оглянути на свій гардероб як би «на відстані», 

  • сформувати повсякденний та вечірньо-урочистий комплекти одягу, взуття та надати їм яскравий акцент за допомогою прикраси. Кольє або чокер на шию, клатч, Крос-боді або сумка шопер з принтом або вишивкою - на плече, пояс з візерунком - на талію.

Як поєднувати модні аксесуари з одягом?

Якщо ви дійсно хочете дізнатися, як швидко і наскільки суттєво аксесуари можуть змінити наряд, визначте базову одяг в своєму гардеробі. Ніяких оцінок, тільки чіткий аналіз того, як ви виглядаєте кожен день і які рішення щодо одягу приймаєте.

В середньому цей процес займає 1-2 місяці. Чим довше, тим краще, адже буде більше різних випадків, коли треба носити різні речі. 

Завдяки цьому ви позбудетеся від виробів, які непридатні для носіння: 

  • занадто малі, 

  • великі, 

  • пошкоджені тощо. 

Просто відокремте то, що ви не можете носити від інших речей.

Тепер складіть конкретний список одягу та взуття для тестування на кожного тижня. Це може бути 7 елементів. Але якщо ви не хочете себе обмежувати або лякати, можливий більший вибір. 

Якщо у вас мало одягу, пропустіть цей крок і просто розподіліть її по днях. Це дасть можливість комбінувати різні предмети гардероба і покреатівіть в цьому відношенні. 

Фотографуйте себе кожен день на телефон у великому дзеркалі, охоплюючи всю фігуру, включаючи взуття. 

Бажано це робити при хорошому денному світлі, тоді фотографія буде відображати те, як ви насправді виглядаєте. 

Періодично копіюйте ці фотографії (по одній на кожен день) в одну папку. Тоді в кінці періоду тестування у вас буде готова, багата база для аналізу вашого стилю, яка дасть відповіді на основні ключові питання:

  • Яку одяг ви носите найчастіше?

  • Які комплекти одягу ви інстинктивно вибираєте вранці?

  • Які комбінації вам подобаються найбільше і чому?

  • Які комбінації вам не подобаються?

  • Які аксесуари ви носите найчастіше?

  • Які речі ви любите носити, а які ніколи не носили? 

Сенс в тому, щоб чесно відповісти на ці питання і проаналізувати, що ви бачите і як ви дієте. 

Іноді зіткнення реального іміджу з тими, які просувають засоби масової інформації, може бути болючим. Але без цього етапу неможливо змінитися і створити свій індивідуальний стиль. 

Ви повинні побачити, що робите неправильно, щоб мати можливість змінити це на більш бажану версію. 

Може виявитися, що, незважаючи на великий гардероб, дівчина носить лише кілька обраних і улюблених речей. Або зовсім не піклується про своє повсякденне зовнішності, надягаючи стару, чи не дуже гарний одяг бляклих тонів.

Часто буває, що у модниці з одягом все в порядку, але немає хорошого макіяжу на обличчі, стильної зачіски та манікюру.

В окремих випадках важко зібрати комплекти, тому що при наявності різнобарвною одягу не вистачає нудною основи.

Пропоноване рішення не є легким і швидким. Це тільки початок шляху до вашого стильному образу. Бажаємо успіху в його створенні!

Коментарі

Написати коментар


Поділитися