Як вибрати відповідний парасольку

 

Один з тих предметів, який обов'язково повинен бути в розпорядженні кожної людини, - це зонт. У зв'язку з тим, що цей аксесуар виготовляється в різних формах, кольорах і розмірів, кожен може вибрати для себе відповідну модель. Незважаючи на це, багато чоловіків сприймають парасольку як типовий елемент жіночого гардеробу. Коли починається дощ, можна надіти капюшон куртки або толстовки. Однак це не відповідає елегантному образу і високому статусу. З цієї причини парасольку вибрати стоїть такий, який підійде під діловий костюм і класичне пальто.

Яку парасольку купити - ручний або автоматичний?

какой зонт выбрать

На ринку доступні парасолі:

  • ручні - відкриваються за допомогою повзунка, що іноді незручно - це мінус. Однак ці види легкі виходять з ладу рідше і справно служать багато років;

  • автоматичні - ідеальне рішення для тих, хто найбільше цінує комфорт. Його можна відкрити одним натисканням кнопки. Навіть розмовляючи по телефону або виходячи з машини, ви будете робити це однією рукою;

  • напівавтоматичні - розкриваються натисканням кнопки, а їх складання здійснюється вручну.

Яку парасольку вибрати за розміром?

какой зонт выбрать мужчине

Занадто маленький парасольку не забезпечить достатнього захисту від дощу. Занадто великий - просто незручний. Діаметр парасольок - від 60 до 190 см:

  • для дитини до 10 років - 60-65 см;

  • для підлітка / дорослого - 70-100 см;

  • подвійний - модель з навісом діаметром близько 110-130 см;

  • пляжний - 130-190 см.

Якщо ми вибираємо чоловічий парасольку, Оптимальна модель діаметром 70-100 см.

Однак важливим є не тільки діаметр навісу, але і довжина ручки. Короткі і складні моделі поміщаються в сумці. Довгі тростини є хорошим доповненням до елегантних убрань, а короткі складні - підійдуть до спортивної чи повсякденному одязі.

Довжина ручки стандартного парасольки для дорослих - 90-100 см, дитячого - в залежності від росту дитини - 60-70 см.

Класичний чоловічий варіант - це чаша напівсферичної форми.

Парасольки жіночі можна вибрати як квадратні, кубічні, так і у вигляді асиметричних фігур або кольорів.

Модель парасольки: як правильно вибрати

Універсальна модель унісекс - однотонного чорного кольору. Він відповідає будь-якого вбрання. Попитом серед чоловіків користуються коричневі, сірі, сині і бордові вироби, прикрашені класичним, непідвладним часу дизайном - смужками, кліткою, точками. Дівчата вважають за краще кольорові моделі у вигляді купола з простим, але ефектним візерунком.

Ті, хто любить привертати до себе захоплені погляди, віддають перевагу оригінальним парасолькам з художніми орнаментами, фотографіями або відомими творами мистецтва.

При виборі парасольки також варто звернути увагу на його ручку. Вона може бути пластмасовою, дерев'яної, металевої або шкіряною ручкою. Від неї багато в чому залежать ексклюзивність і вартість моделі. У колекціях відомих брендів є вироби як економ-, так і преміум-класу.

Бюджетні варіанти виготовлені на каркасі з металу, зазвичай - зі сталі, що ускладнює носіння вироби, або з алюмінію, який для довговічності покривають титаном. Чаші в них найчастіше з поліестеру, а ручки з пластика з гумовим і пінопласту покриттям.

Дорожчі - оснащені міцними рамами з карбону або скловолокна. В ексклюзивних моделях для покриття навісу використовуються цінні тканини, такі як шовк, атлас, оксамит. Їх прикрашають аплікаціями, вишивками і мереживними оборками.

Ручки зроблені з натуральних матеріалів - шкіри або дерева з гравіюванням у вигляді назви або логотипу бренду. Іноді їх прикрашають фігурними пряжками або камінням Сваровскі.

Парасольки з U-подібною ручкою - це класика. Більш сучасною формою є пряма рукоятка у вигляді ключки для гольфу. Вона використовується переважно в складних автоматичних моделях.

 

Але якою б ексклюзивний, стильний і незвичайний парасольку ви не вибрали б, не забувайте про його головне призначення - захист від негоди дощу, снігу, а також від яскравого сонця!

Коментарі

Написати коментар


Поділитися