Як почистити шкіряний ремінь

 

Безперервне носіння псує шкіряний ремінь через вплив поту, солі і бруду. Наслідком може стати неприємний запах або пошкодження, яке неможливо виправити. Спека і підвищене потовиділення сприяють швидкому забрудненню шкіряного ременя навіть при акуратному носінні і правильному догляді.

Але не поспішайте засмучуватися і шукати заміну звичного аксесуара. Існує кілька правил зберігання і простих способів, як почистити шкіряний ремінь, Якими ми поділимося з вами в цій статті.

Що потрібно знати про зберігання шкіряних ременів?

Зберігати пояси з натуральної шкіри слід в місцях, де немає контакту з вологою. В ідеалі потрібно класти їх у спеціальні сумки, виготовлені з бавовни або синтетичного матеріалу, які захищають від забруднень.

Важливим є те, щоб пояс був акуратно складний. Його не можна зберігати в розправленому вигляді. Це робить його більш схильним до утворення тріщин і подряпин на поверхні.

Ні в якому разі не потрібно піддавати шкіряний пояс впливу сонця, так як він висихає і в результаті втрачає свою якість.

Як і інші вироби зі шкіри, ремені погано реагують на контакт з водою і примусове висихання. Тому їх не можна класти в мокрому стані на радіатор, сушити поблизу від духовки на кухні або феном. Такі методи сильно висушують шкіру, що призводить до утворення тріщин на поверхні. Краще рішення - витерти намоклий ремінь звичайною тканиною насухо. Після цієї процедури покласти в спеціальну сумку і в шафу.

як правильно проводити чистку шкіряного ременя?

Доглядати за шкіряним ременем потрібно, періодично протираючи його серветкою з мікрофібри, яка вбирає частину потових вологи і витирає скопилася бруд. Однак це не захистить від неприємного запаху. Але є простий спосіб, як почистити шкіряний ремінь від поту. Приготуйте очищувальну пасту на основі 1 чайної ложки води і 1 чайної ложки харчової соди. Отриману суміш слід наносити на обидві сторони пояса і дати їй вбратися протягом 1 години. Використовуючи серветку з мікрофібри, видаліть зайву пасту і дайте їй висохнути. Потім - відполіруйте до блиску. В результаті і бруд, і запах поту зникнуть, а пояс стане виглядати, як новий.

як часто слід чистити шкіряний ремінь?

Краще рішення - піклуватися про пояс кожен день, проте не завжди можливо запобігти появі плям.

Якщо ви боретеся з жирними плямами, то спочатку потрібно зібрати ці речовини за допомогою паперового рушника або промокальним папери. Потім посипте забруднену ділянку картопляним борошном або порошком. Приблизно через 3-4 години потрібно стерти нанесений продукт.

Застиглий яєчний білок з додаванням кількох крапель скипидару є дуже ефективним способом того, як почистити світлий шкіряний ремінь. Це добре освіжає глянсову і лаковану шкіру. При відсутності скипидару його можна замінити соком цибулі.

Обробка молоком або лимонним соком - це перевірений метод, як почистити білий шкіряний ремінь. Потрібно змочити тканину холодним молоком і віджати надлишки. Потім протріть всю поверхню цією тканиною.

У разі появи плям від чорнила допоможе звичайний лак для волосся. Потрібно скропити їм забруднене місце, а потім - протерти його чистою тканиною. Якщо немає такого засобу, можна скористатися шкільної стірательной гумкою-гумкою.

Плями від жувальної гумки добре очищаються з шкіряного пояса, коли вона затвердіє. Щоб прискорити цей процес, покладіть кубик льоду в пластиковий пакет. Коли жуйка стане повністю твердої, її необхідно відірвати,

Плями крові, вина і засохлою помади слід видалити вологою тканиною. Потім залишити для природного висихання - не можна використовувати обігрівачі або сушарки.

Навіщо потрібно використовувати для догляду за ременем спеціальні просочення для шкіри?

Щоб закріпити результат чищення шкіряного вироби, необхідно використовувати професійні засоби для гідроізоляції шкіри - просочення, а не дешеві підробки. Ці препарати дозволяють шкірі зберігати найбільш важливі властивості, які як:

  • зовнішній вигляд,
  • водостійкість,
  • еластичність.

Також просочення виключає ризик пошкодження поверхні. Її потрібно наносити тільки кілька разів на рік. Це запобіжить мікротріщини і усуне існуючі пошкодження ременя. Її можна замінити невеликою кількістю оливкової олії, що покращує стан і еластичність шкіри.

 

Якщо пояс все одно зношується і надати йому первісний колір коштує дорожче, ніж купити новий, замовте шкіряний ремінь з нашого каталогу з доставкою по Україні.

Інтернет-магазин модних аксесуарів Paradise

Коментарі

Написати коментар


Поділитися