На що варто звернути увагу при виборі парасольки

Парасолька - незамінний атрибут в побуті людини. Крім того, вона є модним виробом, яким можна доповнити образ. За всю свою історію цей предмет грав різну роль, але основним завданням залишалася захист. З нашої статті ви дізнаєтеся, на чому засновувати вибір парасольки, незалежно від того, рятує вона від сонячних променів, зливи або снігу. Аксесуар протягом багатьох років не втрачає свою актуальність, залишаючись зручним інструментом у всіх перерахованих випадках.

Моделі в залежності від статі і віку

В першу чергу продукція принципово відрізняється, виходячи з того, для кого призначається - для жінки або чоловіка. При розробці сучасних пропозицій враховуються також гендерні особливості. Жіночі екземпляри, як правило, виготовляються в яскравій і насиченій палітрі, прикрашаються принтами, рюшами та ін. Каркас виконується з легких матеріалів, які не позбавлені міцності властивостей. Такий підхід покликаний додати зручності товарам.

Чоловічим рішенням властива масивність. Більшість з них оснащується великим куполом, який надійно вкриває від поганої погоди одного-двох чоловіків. Колірна гамма представлена ​​темними відтінками. Декоративними елементами можуть виступати геометричні візерунки, орнаменти.

Окремо виділяють дитячу групу товарів. До них висувається обов'язкова вимога - виконання в яскравих кольорах з нанесенням цікавих для дитини зображень. Оптимальний варіант, коли парасолька прикрашена принтом відповідно до персонажами популярних мультфільмів. Такий підхід впливає на сприйняття малюка, розвиваючи його уяву.

Види в продажу

Зібрані в каталозі пропозиції поділяються на дві основні категорії:

  1. Палиця. Подібна назва виникла завдяки можливості застосовувати аксесуар в якості тростини. Це стало доступним за рахунок пристрою центрального стержня, який і в складеному, і в розкладеному стані має однакову довжину. Відмінні риси: проста конструкція, надійність, високий експлуатаційний термін. Деякі покупці відмовляються від такої моделі через її великих габаритів. Їх виконання займає багато місця, що не завжди зручно при довгих прогулянках.
  2. Складаний. Центральний стрижень характеризується телескопічним типом складання. В розкладеному вигляді розміри стають в кілька разів більше. Подібні товари вирішують купити через їх очевидний плюс - вони легко вміщаються в жіночій сумочці або бардачку машини. Носити їх протягом тривалого часу нескладно завдяки незначному вазі.

Варто відзначити і недоліки інших різновидів: рухомі частини ускладнюють конструкцію, що веде до підвищеної вартості та вразливості перед поломками. Тому рекомендується вибирати виключно якісні вироби, які будуть радувати довгі роки.

Огляд механізму і спиць

Складні моделі конструкційно передбачають три способи функціонування:

  • Механічний. Класичний тип, який ручним шляхом відкривається і складається. Пристрій представлених рішень - простий і надійний, відрізняються доступною ціною.
  • Напівавтоматичний. Присутня кнопка, натиснувши яку, висунеться стрижень і розкриється купол. Скласти в зворотнiй стан необхідно своїми силами.
  • Автоматичний. Натискання на кнопку активує відкрите або складене положення. Навіть при такому варіанті повернути стрижень в початковий вигляд можна тільки вручну.

Перед покупкою визначитеся з кількістю спиць. Оптимальне значення становить 8-12 штук. Однак більш істотним параметром вважається їх спосіб кріплення. Зверніть увагу, щоб спиці були однакової довжини і фіксувалися увігнутою стороною вгору. Розгляньте аксесуари, в яких спиці виготовлені з нержавіючої сталі. Для підвищення міцності може бути задіяний додаткове напилення, наприклад, титанове. Ковпачки на кінчиках - також мають значення. З їх допомогою відбувається закріплення тканинної основи до каркасу.

Матеріал каркаса

Під цим мається на увазі не тільки стрижень, а й спиці:

  • Пластик. Входить в бюджетний ціновий сегмент. Велика ймовірність, що парасолька зламається при сильному пориві вітру. Якщо ж вона вистоїть, тоді може спостерігатися викривлення.
  • Вуглепластик. Схожий на попередній пункт, але має перевагу над ним - після згинання відновлює форму.
  • Алюміній. Відрізняється більшою надійністю в порівнянні з вищевказаними рішеннями. Подібним матеріалом оснащуються недорогі пропозиції. Характерна особливість - невелика вага.
  • Скловолокно, посилене сталлю. Самий підходящий варіант, який спокійно переносить навіть потужний вітер. Більш важкий, але за показником надійності не має конкурентів.

Для повсякденного користування можна вибирати алюмінієву продукцію. Але якщо ви хочете обзавестися довговічним супутником, тоді рекомендується купувати скловолоконну або Фібергласову.

Тканина для купола

Найкраще уникати товарів на основі нейлону. Вони дешеві, але швидко рвуться, втрачають колір під ультрафіолетом, пропускають вологу. Якісними вважаються аксесуари з поліестеру. Порядку 90% всіх парасольок виробляються саме з цього матеріалу. Це пов'язано з його унікальними властивостями: хороша міцність і стійкість до зношування. Навіть якщо ви зачепитеся за гостру гілку, купол збереже свою цілісність. Головні переваги: ​​надійно захищає від вологи, термостійкий, не вицвітає. Після дощу потрібно мінімум часу, щоб виріб повністю висох. Після прання парасоля не розтягнеться і не втратить первинну форму при частій експлуатації. Чи не піддається хімічній дії, що особливо важливо, якщо ви живете в великому місті.

Епонж - вдосконалена модель, в якій до поліестеру додається бавовна. Вартість - вище, проте його характеристики виправдовують це. Подібне рішення не мнеться, не пропускає вологу, швидко сохне. Краще нього тільки сатин, який виділяється солідним виконанням і естетичною привабливістю. Крім того, матеріал наділений відмінними характеристиками міцності властивостями.

Ручка

Серед пропозицій брендів ви знайдете різновиди з ручками з пластика, дерева, металу з прогумованим покриттям. Зустрічаються нестандартні варіанти, в яких власник обшитий шкірою. Подібне виконання реалізовується в іміджевих парасольках. Розцінки на них - вище середнього, з їх допомогою підкреслюється статус власника. На зручність використання також впливає форма ручки:

  • Крюк. Практичний форм-фактор, який комфортно лягає в руку і дозволяє міцно утримувати аксесуар. Додатковий плюс - можна фіксувати на вішалці.
  • Пряма. Виділяється меншими габаритами, але також зручно тримати.
  • Кругла. Такий ручкою, як правило, оснащуються складаються моделі, де акцент робиться на компактності в цілому. Форма сходу з кулею або циліндром, що не дуже комфортно для хвата рукою.

Дотримуючись наведених рекомендацій, ви зможете підібрати надійний екземпляр, який буде радувати протягом тривалого часу.

Купівля в інтернет-магазині Paradise Style

У нашому каталозі зібрані кращі моделі, які виконані відповідно до запитів клієнтів. Придбати виріб можна як для себе, так і на подарунок. На сайті пропонуються чоловічі, жіночі зонти та дитячі. Продукція відрізняється не тільки за вартістю, але і забарвленням, зовнішнім виглядом. В наявності можна знайти оригінальні рішення: наприклад, парасолька-шапка, який дозволяє звільнити руки.

Якщо вам потрібна допомога з вибором парасольки, ви завжди можете скористатися консультацією нашого фахівця. Менеджер відповість на всі питання і розповість детальніше про вподобаних вам позиціях. Швидка обробка заявок дозволяє організовувати оперативну доставку замовлення по всій Україні.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися