Як вибрати рюкзак: основні типи і класифікації

 

Коли мова йде про види чоловічих рюкзаків і сумок, то їх вибирають по місткості, якості, типу матеріалу, кольором, зручності та відповідності потребам. Але є ще багато важливих нюансів, які слід врахувати, щоб зробити вдалу покупку.

Портфель і рюкзак: різниця в призначенні і функціонал

рюкзак - сумка з лямками, які надягають на руки і дозволяють носити вантаж на спині. Найбільш популярними її видами є:

  • універсальний рюкзак для міста;
  • спортивний - призначений для походу на спортивні тренування, для відпочинку і розваг;
  • шкільний - для носіння підручників і зошитів;
  • туристичний - для поїздок і прогулянок на природі, в сільській місцевості, в лісі або в горах;
  • ділової - для паперів;
  • вінтажний - у вигляді ретросумкі або військового дизайну;
  • для ноутбука.

Портфель, або ранець, - це модель сумки у формі коробки з плечовими лямками. Зазвичай він має одне велике відділення і кілька маленьких кишень на блискавці, клямці або липучці. Задня частина - жорстка і профільована. Завдяки своїй простій конструкції, зручності і довговічності ранці рекомендуються молодшим школярам.

За рахунок презентабельного зовнішнього вигляду і здатності зберігати важливі документи в ідеальному стані портфелі зручні для ділових людей та бухгалтерів. Вони можуть бути 1, 2, 3-камерними для зберігання документів і папок формату А4.

Чим портфель відрізняється від рюкзака:

  1. портфель має жорсткий каркас, що допомагає зберегти документи, зошити і книги в хорошому стані протягом тривалого часу. Навіть дуже місткий рюкзак може м'яти і псувати деякі речі;
  2. лямки, які регулюються по довжині, і ортопедична спинка, зменшують навантаження рюкзака на хребет. Портфель носять переважно на одному плечі або в руках;
  3. кращий рюкзак для чоловіка виготовляється з текстилю з штучними добавками. Однак він все одно промокає і зношується набагато раніше, ніж шкіряний портфель, який призначається виключно для паперів;
  4. кращий чоловічий рюкзак для навчання або поїздок забезпечує циркуляцію повітря між своєю задньою частиною і спиною людини. У ньому передбачені вентиляційні вставки і подушки з дихаючих тканин і поролону. Цього немає в портфелях.

Який рюкзак вибрати на роботу?

Оптимальний вибір для роботи в офісі, частих відряджень і ділових зустрічей - це чоловічий рюкзак для ноутбука. Він оснащений кишенею, який призначений спеціально для перевезення такої делікатної електроніки, як портативний комп'ютер.

Вибирають його в залежності від розмірів лептопа.

Карман для ноутбука може бути окремим місцем в основному відділенні рюкзака або в окремому відсіку. У деяких моделях він посилено щільною підкладкою і оснащений додатковим кріпильним ременем. Такий чоловічий рюкзак має невелику кишеню для телефону і органайзер для документів. Одне з останніх нововведень - вбудований повербанк для зарядки телефону поза електромережі.

Чоловічі моделі виготовляють з вологостійких матеріалів і шкіри в приглушених класичних тонах з переважанням чорного. Також популярні кремові і пісочні відтінки, хакі, сірий, синій і коричневий тони.

Яким повинен бути рюкзак для щоденного використання?

міські моделі - це легкі молодіжні рюкзаки з оригінальним дизайном або малюнком. Вони призначені для щоденного носіння при собі необхідних речей і аксесуарів в будь-якій ситуації - для зустрічей з друзями, вечірки, покупок, поїздки.

Якісний чоловічий рюкзак для міста виконує ту ж функцію, що і гаманець і папка для паперів. У нього не повинно бути жорстких і посилених спинок.

Те, який вибрати розмір чоловічого міського рюкзака, -вопрос індивідуальних потреб. Зазвичай його місткість моделей цієї категорії знаходиться в діапазоні 15-30 літрів.

Якщо рюкзак буде використовуватися в якості звичайної чоловічої сумки тільки для перенесення ноутбука, документів і другого сніданку, достатньо 15-літрового.

Для носіння додаткового одягу, покупок або габаритної фотоапаратури краще вибрати 30-літровий рюкзак.

Бажано, щоб такі деталі, як довжина плечових лямок і нагрудних ременів, регулювалися відповідно до конструкції тіла і індивідуальних переваг. Це дозволяє краще розподілити вагу вмісту і перенести навантаження з хребта на стегна. При такому розподілі ваги буде здаватися, що ваш рюкзак в 2 рази легше, ніж є насправді!

Як вибрати круті рюкзаки для хлопців, які займаються спортом і подорожують?

В такому випадку універсальним варіантом подарунка для молодої людини стануть стильні чоловічі рюкзаки для подорожей. Вони підходять і для повсякденного використання, і для роботи, і для походів на спортивні тренування.

такі спортивнперші моделі відрізняються простою конструкцією, невеликою вагою, місткістю і довговічністю. Їх власники - активні молоді люди, які постійно займаються спортом і багато часу проводять в поїздках.

Текстильний і шкіряний рюкзак для подорожей виготовляється без жорсткої спинки, як у сумки або відсіку для ноутбука. Він має всього одну кишеню для великих предметів (документи, одяг), кілька відділень для дрібних аксесуарів (телефон, гаманець і т.д.), один або два зовнішні кишені з сітки для пляшок з водою або іншим напоєм або термочашек.

У деяких моделях передбачені вентильований карман для взуття або мокрого одягу, спеціальні ремені для кріплення скейтборду, дошки для серфінгу, сноуборду, намети або надувного матраца в складеному вигляді.

Професійні туристичні моделі рюкзаків мають місткість від 35 до 100 літрів. Вони виготовлені таким чином, щоб в них можна було покласти якомога більше речей. Однак їх вага не дуже помітний і відчуємо при носінні на плечах - це головний показник якості такої продукції, незалежно від бренду-виробника. Носити цей рюкзак має зручно навіть протягом тривалого часу. Його вага повинна складати 15-20% від ваги власника. Для чоловіка вагою 80 кг - від 12 до 16 кг. Цей рекомендований загальна вага варіюється в залежності від комплекції людини, його фізичної сили і мускулатури.

Спеціально для цього моделі неоплачених сумок для мандрівників випускаються з посиленою спинкою, яку можна зміцнити за допомогою додаткового каркаса. Вони мають контур і вентиляцію, що запобігає пошкодженню спини. Також вони оснащені декількома кріпильними системами, додаткові нагрудні, стегнові ремені і компресійні ремені для щільного прилягання до спини навіть під час інтенсивних вправ і перебування в складних умовах. У комплектацію деяких туристичних рюкзаків також можна знайти чохол від дощу і ремені для додаткового спорядження.

Всесвітньо відомі бренди пропонують чоловічі рюкзаки в широкому асортименті стилів і колірних рішень.

Hunter прекрасно доповнюють екіпіровку любителів активного відпочинку. Адже продукція цієї марки створена навіть для самих складних рельєфів і погодних умов.

Тим, хто вважає за краще креативний дизайн, варто звернути увагу на продукцію Umbro, Lotto, New Era або Converse. Для любителів активного способу життя оптимальні спортивні рюкзаки брендів Adidas, PUMA, NIKE або Hi-Tec, яким за якістю, оригінальності та надійності не поступаються LIELANG і Taikkss. Вони прекрасно справляються з будь-якими повсякденними завданнями.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися