Правильний догляд за шкіряними виробами. Ділимося корисними порадами Paradise.net.ua

 

Одним з найбільш важливих видів шкіри, використовуваної для виготовлення шкіргалантереї, є шкури ссавців, рептилій і птахів. У всіх тварин шкіра складається з трьох шарів:

  • епідерміс,

  • дерма,

  • підшкірний шар.

У шкіряної промисловості використовується другий шар - дерма. Це сполучна тканина, що складається з переплетень фібрилярних волокон і пучків.

Завдяки своїм властивостям вона є відмінним матеріалом для виробництва:

Про те, як забезпечити правильний догляд за шкіряними виробам, ми розповімо в цій статті.

Що потрібно знати про натуральної шкіри і правильному догляді за виробами з неї?

кожаный кошелек

Шкіра, яка використовується для виготовлення галантереї, складається з 65% води, 33% білків і жирів. На її якість впливають зміни температури і вологості місця зберігання. При збільшенні вологості вона стає пружною і еластичною, а при її зменшенні матеріал стискається. Волога в поєднанні з високою температурою викликає процес зміцнення шкіри, а надлишок сонячних променів, що впливають на матеріал, прискорює старіння і окислення.

Існує багато різновидів шкіри. Кожну з них треба правильно зберігати і очищати. Вироби з натуральної шкіри телят бажано зберігати на дерев'яній полиці, що стоїть в темному місці при температурі 5-15 С і відносною вологістю, що не перевищує 70%. Хутряні шкури також слід зберігати в прохолодних місцях, щоб запобігти атакам паразитів. Слід звернути увагу на кількість пилу в місці зберігання. Щоб запобігти попаданню бруду в матеріал, необхідно зберігати вироби в чохлах, які не перешкоджають вентиляції.

Догляд за шкіряними виробами в домашніх умовах

Перш ніж використовувати будь-які захисні заходи, слід дізнатися якомога більше про тип матеріалу вироби.

Світла і темна шкіра обробляються по-різному:

  • жировими просоченнями,

  • шкіряними маслами,

  • аерозолями.

Якщо виріб часто використовується, варто захистити його просоченням жиром. Це збільшує еластичність і м'якість матеріалу, а також підтримує його природну водостійкість.

Для очищення шкіри вдома відмінно підійде безліч засобів повсякденного використання. Але, перш ніж намагатися самостійно очистити шкіряну поверхню цими речовинами, необхідно перевірити їх дію на невеликій ділянці. Це дозволить уникнути пошкодження шкіряного предмета. Для більшості типів шкіри можна використовувати лимонний сік, змішаний з винним каменем (або гидридом калію). Це природний спосіб видалення легкої бруду, додання поверхні блиску і здорового вигляду.

Любителі нетрадиційних розчинів можуть спробувати очистити шкіру стисненим парою. Цей метод добре працює при регулярному догляді. Його ефект полягає в збереженні шкіряних виробів в свіжому стані, однак при великій бруду він неефективний через відсутність інвазивності.

Догляд за шкіряними виробами зі старими плямами

Шкіра відноситься до того типу матеріалу, який вимагає постійного догляду, інакше вона почне морщитися і втрачати блиск. Це делікатний матеріал, який не можна прати в машині.

При виборі методів домашнього видалення плям будьте обережні. Існує великий ризик пошкодити виріб.

Найчастіше видалення плям в домашніх умовах використовуються бензин або засіб для миття посуду. Якщо вони не ефективні, то оптимальний рада - здати в хімчистку.

Основна рекомендація для ефективного догляду за шкіряними сумками - регулярно пилососити їх. А потім - протирати половиною цибулі або ганчірочкою, губкою або спонжиком з вати, змоченим в спирті або ацетоні. Обробка безбарвним лаком для взуття сприяє збереженню блиску.

Моделі сумок з лакованої шкіри надзвичайно чутливі до погодних змін і перепаду температур. При забрудненні найбільш підходящим способом відновити їх колишню форму необхідно протерти поверхню тканиною, змоченою у воді, а потім ретельно висушити її.

Ще один дієвий спосіб освіжити таку сумку - використовувати на її поверхні сиру яєчну піну, збиту з яєць, в поєднанні з соком цибулі. Натуральні продукти, які добре працюють на лакованих поверхнях, включають свіже, солодке молоко, оливкова олія і вершки. Щоб завершити процес догляду, поверхню слід відполірувати м'якою тканиною.

Як пом'якшити шкіряні вироби з змії і крокодила?

Аксесуари з натуральної шкіри рептилій дуже ніжні. Щоб зберегти їх в ідеальному стані, без потертостей, необхідно регулярно піклуватися про мастило. Наслідком недбалого догляду є розтрісканий і розтягнутий матеріал.

Рекомендованими препаратами є засоби для чищення взуття, які містять інгредієнти високої якості. Також ефективні гліцерин і касторове масло.

Як доглядати за шкіряними речами різного кольору?

кожаный ремень

Вироби з кольорової шкіри не слід очищати засобом для чищення взуття, оскільки це може привести до необоротної зміни кольору матеріалу. Кращий спосіб видалити з їх плями - протерти поверхню тканиною. Потім - посипати тальком, який видалити сумішшю гарячого бджолиного воску і скипидару (співвідношення 1: 1). Завдяки регулярному догляду вони залишаться в ідеальному стані протягом багатьох років.

Моделі з білої шкіри надзвичайно ефектні і стильні. Вони додають витонченість і фантастично завершують стилізацію. Однак на білому видно найменші подряпини і забруднення. Його дуже важко привести в початковий стан. Один з рекомендованих методів очищення білої шкіри - це відвар пшеничних висівок, який потрібно кип'ятити в склянці води. В очікуванні, поки відвар охолоне, можна пропилососити матеріал і стерти плями з його м'якій поверхні ластиком, який діє як магніт для бруду, зубним порошком або шампунем. Коли відвар охолоне, процідіть його, а потім протріть поверхню змоченою в цьому розчині тканиною. Щоб поліпшити результат і відполірувати шкіру, варто використовувати безбарвний крем для взуття. Коли біла річ не використовується, зберігайте її в сухому місці. Щоб запобігти попаданню пилу на поверхню шкіри, оберніть виріб фольгою.

Чим чистити шкіряні вироби при незначних забрудненнях?

щоб шкіряний гаманець служив довгі роки, про нього слід дбати так, як про шкіряних черевиках.

Перше правило, якого потрібно дотримуватися, - це регулярність і акуратність в очищенні і відновленні шкіри. Цей матеріал гідний, але в нього є деякі обмеження. Гострі предмети всередині гаманця (ключі, дрібні монети) можуть завдати непоправної шкоди шкірі, створюючи невеликі подряпини на її поверхні. Єдиний спосіб частково оновити поверхню - використовувати спеціальну пасту для ремонту.

Друге правило, яке слід дотримуватися, щоб гаманець не втрачав форму, - не кладіть в нього занадто багато предметів, особливо монет. Вони важкі і мають міцні краю, які здатні деформувати і розтягувати матеріал.

Якщо гаманець виготовлений з класичної неокрашенной шкіри, кращий спосіб позбутися від невеликого плями, - протерти його водою і оцтом. Для цього використовуйте м'яку тканину. Для більш сильного забруднення приготуйте суміш зі збитих яєць і скипидару. Білий олівець або ластик використовується для очищення гаманця зі світлої шкіри.

Щоб шкіряний ремінь служив власнику протягом багатьох років, його слід зберігати в правильних умовах. Як і всі шкіряні вироби, ремені не люблять вологих місць і високих температур, від яких їх поверхня стає сухою і розтріскується. Необхідно регулярно видаляти зовнішню і внутрішню бруд. Не варто забувати про просочення, завдяки якій шкіра пояса залишається м'якою і еластичною. Зберігати його слід в окремому пакеті, який захистить від попадання сонячних променів і бруду.

Ні в якому разі не можна распрямлять шкіряні вироби силою. Вони природним чином пристосовуються до форми тіла або переносимого вазі. Будь-які насильницькі спроби відновити первинну форму можуть викликати порушення цілісності поверхні, утворення нових подряпин і тріщин.

Ні в якому разі не можна распрямлять шкіряні вироби силою. Вони природним чином пристосовуються до форми тіла або переносимого вазі. Будь-які насильницькі спроби відновити первинну форму можуть викликати порушення цілісності поверхні, утворення нових подряпин і тріщин.

Коментарі

Написати коментар


Поділитися